РФ може готувати нове вторгнення: які країни НАТО під загрозою

РФ може готувати нове вторгнення: які країни НАТО під загрозою

Експерт наголошує, якщо режим Путіна переможе в Україні – його не зупинити.

Повідомляє Главред.

У разі, якщо Росія виграє в повномасштабній війні проти України, під ударом можуть опинитися інші країни

. Про це заявив політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки Олег Постернак в етері телеканалу FREEДОМ.

Він зазначив, що, досягнувши успіху на українському фронті, Росія, безумовно, перейде до наступних дій, які можуть включати пряму агресію проти країн НАТО, зокрема країн Балтії.

“По-перше, апетит приходить під час їжі. По-друге, Росія сприймає цю територію виключно як власну зону впливу. По-третє, попри те, що в перші роки повномасштабного вторгнення виникали суттєві питання щодо раціональності дій російської армії, укомплектованості особового складу тощо, Росія вчиться на своїх помилках”, — сказав Постернак.

Політтехнолог впевнений, що в певній перспективі, Росія може натиснути на кнопку потенційного, спочатку гібридного, а потім і прямого кінетичного військового втручання в Балтійський регіон.

Експерт також додав, для країни-агресора всі ділянки фронту на території України — це певний досвід, який Росія може спокійно адаптувати для потенційної “балтійської кампанії”.

Він підкреслює, що розвідувальні служби Естонії, Латвії та Литви усвідомлюють реальну загрозу вторгнення з боку РФ.

“Саме минулого року в Росії було створено спеціальний військовий округ, який спрямований своїм вістрям на країни Балтії. Тому висновок про те, що загроза для країн Балтії є реальною, абсолютно об’єктивний і порівнянний із дійсними, зокрема військовими, загрозами”, — підкреслив Постернак.

Читайте також  Лавров заявив, що Росію влаштовувала переговорна позиція України

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело