“Це мета №1 для них”: експерт назвав цілі, по яких Путін збирається гатити й далі

“Це мета №1 для них”: експерт назвав цілі, по яких Путін збирається гатити й далі

За наявності ресурсів масована атака може повторитися вже за 17 годин.

Першочергове завдання та головна мета, яку поставила для себе зараз путінська армія – знов занурити Україну в умови блекауту.

Про це в коментарі для ТСН.ua розповів військовий експерт, колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, аналізуючи наслідки ракетно-дронової атаки по Україні, яка сталася сьогодні, 26 серпня. Як відомо, вона стала однією з наймасштабніших і тривала упродовж кількох годин.

“Радянські нормативи кажуть про таке: часовий проміжок між перезаряджанням і вильотом літака на нове бойове завдання після повернення з попереднього – 16-17 годин. Звісно, що у росіян таких ресурсів навіть і близько немає. Майже сотню ракет вони накопичували доволі тривалий час, більше місяця”, – каже Селезньов.

Експерт додає: “Зверніть увагу, що цього разу була використана вся лінійка, вся номенклатура – “Кинджали”, “Калібри”, Х-101, найімовірніше, Х-55, “Іскандер-М”, “Іскандер-К”, “Онікси”. Позбирали все до купи і запустили, за рахунок цього здійснили масовану ракетну та дронову атаку, щоб продавити нашу систему ППО”.

За словами Селезньова, на інтервали між обстрілами впливає дуже багато факторів.

“Наприклад, чи передадуть північно-корейські друзі Путіна велику кількість ракет типу KN-23? Якщо буде реалізований кейс постачання балістичного озброєння від уряду Тегерана – можливості так само можуть зрости. Якщо нарешті наші західні друзі прийдуть до розуміння, що з цим треба щось робити і припиняти можливості паралельного чи сірого імпорту компонентів для створення балістики російською оборонкою, то відповідно Росія втрачатиме такі можливості”, – каже есперт.

Відповідь за Курськ?
Низка пропагандистських Telegram-каналів повідомили, що цей удар був помстою за події, які зараз відбуваються в Курській області за участі українських військових. Іншими словами, подають цю атаку як помсту.

Читайте також  "Нападу не буде": експерт розповів про реальну загрозу наступу з Білорусі

Проте військовий експерт Владислав Селезньов дотримується цілковито іншої думки.

“Вони працювали винятково по об’єктах енергетики. Одеса, Київ, Львів, Івано-Франківщина, Тернопіль. Вони намагалися бити по енергетиці, щоб знову занурити нас у блекаут. Це єдине, що їх цікавить у першу чергу. Які військові об’єкти є у п`ятиповерхівці в Луцьку? Це маячня”, – каже він.

Селезньов продовжує: “У росіян безліч варіантів отримання верифікованої розвідувальної інформації щодо стану нашої енергетики. Але ракетна атака сталася після того, як “Укренерго” повідомила про те, що, мовляв, ми готові продавати електроенергію. Я б такий варіант (версію атаки – Ред.) не виключав. У будь-якому разі вони (путінська армія – Ред.) працюють у такий спосіб, щоб завдати нам найбільше шкоди. Наші військові об’єкти вони не дуже можуть розшукати, оскільки ми їх “розпорошили”. Тому гатять туди, де можуть дістати. Щодо дамби Київської ГЕС – це такий ласий для них об`єкт. Чи спроможні ці крилаті або балістичні ракети зруйнувати греблю? Ні, не спроможні. Не можуть цього й ракети з ядерною боєголовкою. Але пошкодити устаткування – це можливо”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело