Банкір спрогнозував зростання курсу долара в Україні: до яких цифр готуватися

Банкір спрогнозував зростання курсу долара в Україні: до яких цифр готуватися

Курс американської валюти встановив рекорд, але далі може бути ще дорожче.

Влітку на валютному ринку спостерігатиметься відносний “штиль”, але ближче до осені курсові зміни стануть відчутнішими. Про це заявив начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лісовий у коментарі виданню OBOZ.UA.

Офіційний курс національної валюти вперше в історії перевищив позначку 41 гривню, піднявшись до 41,04 гривні за долар. Прогнозується, що найближчим часом буде “затишшя” – курс утримається у нинішньому коридорі – від 40 до 41 гривні за долар.

Проте валютні коливання можуть посилитись вже з середини серпня. Курс долара може піднятися до 41-42 гривень. У новий коридор перейде і євро – до 44-47 гривень. Однак ці зміни відбуватимуться поступово.

“Літній період, як ми і прогнозували, – це період “штилю”, а основні зміни, подібні до квітнево-травневих, коли девальвація становила майже 4%, переносяться на осінь”, – заявив Тарас Лісовий.

Банкір підкреслив, що подальше зростання курсу не можна назвати сенсацією, оскільки в прогнозах уряду йдеться, що до кінця 2024 року курс долара може становити 42,1 гривні.

Читайте також  "По 40 чи по 55?": яким буде курс долара у новому 2024 році

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело