Максимальна увага: в Україні змінили правила оплати за газ, що робити людям

Максимальна увага: в Україні змінили правила оплати за газ, що робити людям

Важлива інформація
В Україні змінилися правила оплати рахунку за газ
У низці регіонів України запроваджено нові умови оплати за спожитий газ, повідомляє 

ubr.ua.

Вже кілька років українцям почали розсилати дві платіжки за газ – одна стосується суми за транспортування, а друга – за спожитий газ.

У деяких випадках потрібно платити різним компаніям, тому й стався такий поділ. Але з недавніх пір п’ять облгазів у країні перейшли на принцип єдиної платіжки за транспортування та “блакитне паливо” як товар.

Вказується, що поки що зміни торкнулися мешканців трьох областей в Україні. Але за даними ЗМІ, із посиланням на пресслужбу компанії “Газорозподільні системи України”, яка є “дочкою” НАК “Нафтогаз”, ця практика може незабаром поширитися і на мешканців інших регіонів.

Відтепер деяким користувачам платіжка за спожитий газ та транспортування надходитиме на одному бланку. Це стане зручніше, оскільки колись так і було, і після змін від українців було багато скарг.

Як і вказувалося, такі зміни стосуватимуться лише частини українців, а саме мешканців Кіровоградської, Харківської та Дніпропетровської областей.

Пов’язано це з тим, що компанія “Нафтогаз” на цю мить фактично контролює в країні п’ять облгазів, які здійснюють послугу доставлення газу саме в ці регіони.

Наразі одна “дочка” НАК “Нафтогаз” – “Чорноморнафтогаз” контролює компаніями “Харківміськгаз”, “Харківгаз”, “Криворіжгаз”, “Дніпрогаз”. Вони виконують для мешканців Харкова та області, а також Дніпра та Дніпропетровської області функції операторів газорозподільних мереж (ГРМ).

Інша “дочка” НАК “Нафтогаз” – компанія “Газорозподільні мережі України” виконує функції доставлення газу до Кіровоградської області, де раніше такою діяльністю займався “Кіровоградгаз” через свою Кропивницьку філію.

Читайте також  Влада назвала умови, за якої випустить українців закордон на заробітки

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело