Триместри в школі в 2017-2018 року | канікули

Триместри в школі 2017-2018 – це відносно нова, досить малопривычная нашим дітям форма організації навчального часу. На відміну від звичайної при такій системі час навчання розподіляється рівномірно, тобто ділиться на рівні частини, і проміжки між навчанням і відпочинком практично однакові. На думку фахівців, така організація навчального процесу допомагає правильно розподілити навантаження на школярів, не викликаючи перевтому навіть у учнів початкової школи.

У триместровій системі навчання всього шість навчальних періодів – триместрів і шість періодів відпочинку – канікул. Тривалість кожного триместру – п’ять або шість тижнів, тривалість канікул – тиждень, виняток становлять двотижневі новорічні та тримісячні літні канікули.

Канікули в школі 2017-2018 по триместрах

Мабуть, не такого школяра, хто не чекає з нетерпінням канікул. І відмінники, і двієчники з однаковим натхненням рахують дні до початку довгоочікуваного відпочинку. І напевно більшість учнів починає відлік буквально з перших навчальних днів. На сьогоднішній день попередній розклад шкільних канікул по триместрах на 2017-2018 навчальних рік виглядає наступним чином: п’ять (іноді шість) тижнів занять чергуються з тижнем відпочинку.

1 триместр/осінні канікули – з 2 по 8 жовтня включно;

2 триместр/осінні канікули 2 етап – з 17 по 23 листопада включно;

3 триместр/зимові канікули – з 27 грудня по 8 січня включно;

4 триместр/зимові канікули 2 етап – з 21 по 27 лютого (іноді ці канікули носять назву весняних);

5 триместр/весняні канікули – з 10 по 16 квітня включно;

6 триместр/літні канікули – з 1 червня по 31 серпня включно.

Календар для зручності:

Як бачимо, в сучасній системі навчання кожен триместр закінчується нетривалим відпочинком. Однак плануючи канікули на 2017-2018 рік, варто пам’ятати – час відпочинку в школах з триместровій системою навчання практично не збігається з канікулами за звичайною, четвертний системі. Винятком стали хіба що традиційні новорічні канікули – робити вихідний останній тиждень до і перший тиждень після Нового року рекомендує Міністерство освіти.
Аналогічні справи і з довгими літніми канікулами – за наказом профільного відомства в цей період відпочивають абсолютно всі школярі, незалежно від системи навчання.

Читайте також  Замість інформаційних брошур “як уберегтись від CНIДу” ученицям роздали посібники для пoвiй

Можливі зміни

Тим, хто планує канікули заздалегідь, варто пам’ятати – наведені в статті дати триместровых канікул на 2017-2018 навчальний рік є приблизними. Справа в тому, що Міністерство освіти визначає тільки загальну тривалість часу навчання і часу відпочинку плюс дає рекомендації по датах початку і закінчення канікул. За школою ж залишається право самостійно встановлювати канікулярний час – зрозуміло, в рамках рекомендацій міністерства. Ось і відпочивають діти різних шкіл та різних регіонів в різний час – десь початок канікул довелося «посунути» з-за сильних морозів або весняних паводків, десь, навпаки все йде чітко за наміченим планом. Так що точні, остаточні дати початку і закінчення шкільних канікул по триместрах на 2017-2018 навчальний рік визначає шкільне керівництво.

Міністерство освіти залишає за навчальним закладом право визначати форму організації навчального часу самостійно, і система навчання – четвертна або триместрова – прописується в Статуті кожної школи. Таким чином, урядове відомство дає можливість самим учням та їх батькам вибирати, як саме вони волію вчитися – з розподілом навантаження по чвертях або триместрах. Внести зміни в навчальний процес можуть адміністрація школи та батьківський комітет.

Шукайте деталі в групі Facebook


Повідомляє -