Небезпечне знеструмлення ЧАЕС: росія має негайно вивести війська з ядерних об’єктів України

Другий тиждень війни в Україні і весь цей ча у заручниках ворога залишається весь світ. З першого дня окупанти захопили Чорнобильську АЕС, а потім ще і Запоріжська АЕС. 9 березня ворог виконав небезпечне знеструмлення ЧАЕС.

У ЦПД при РНБО України повідомили, що у ввімкнених аварійних дизельних-генераторів, запасу пального вистачить на 48 годин.

Міністр закордонних справ України Д. Кулеба закликав Міжнародне агентство з атомної енергетики негайно втрутитися у ситуацію та вимагати від РФ припинити вогонь

У відповідь гендиректор МАГАТЕ Р. Гроссі заявив, що дії росіян порушують фундаментальний принцип безпеки, проте у цьому конкретному випадку МАГАТЕ не бачить критичного впливу на безпеку

Міністр енергетики України Г. Галущенко повідомив про загрозу Єврокомісару з питань енергетики К.Сімсон

У відповідь вона заявила у Twitter, що Росія має негайно вивести війська з ядерних об’єктів України. І Сімсон звернулася до МАГАТЕ з проханням допомогти вирішити дане питання.

Питання треба вирішити негайно, адже на ЧАЕС зберігаються відпрацьовані паливні збірки, які потребують постійного охолодження, щоб не утворювати радіоактивну хмару.

Читайте також  Українському морякові загрожує повішення в Ірані

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело