З Харківської лікарні звільнилося 25 медсестер за три дні що сталося

Працівники міської лікарні №25 взяли 96 пацієнтів з коронавірусом за три дні

В Харківській міській лікарні №25 почалися масові звільнення серед медперсоналу. 25 медсестер написали заяву після того, як медперсоналу довелося за три дні прийняти 96 пацієнтів з коронавірусом. Що відбувається в лікарні 21 вересня розповіла заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, передає “Суспільне”.

За її словами, 25 лікарня приймала пацієнтів три дні поспіль, 16-18 вересня. За ці дні медзаклад, розрахований на 100 пацієнтів з COVID-19, прийняв 96 хворих.

“25 осіб на сьогоднішній день, я розмовляла з головним лікарем, подали заяви на звільнення. Він з ними працює, обговорює, просить залишитися, тому що у нас немає іншого виходу. Кадрів немає. Медичних кадрів, які нам сьогодні потрібні, у тій кількості – їх сьогодні немає”, – сказала Горбунова-Рубан.

Чиновниця сказала, що розуміє причини, за якими медперсонал почав масово звільнятися.

“Будемо набирати, будемо розмовляти, просити, ми ж лікарню не залишимо… Це дуже важкі моменти, зрозумійте. Люди, які повинні працювати з COVID-хворими, розуміють, що вони можуть захворіти. Вони пишуть заяви, тому що їм страшно за себе, своїх близьких”, – сказала заступник мера.

Також Горбунова-Рубан розповіла, як співробітникам 25-ї лікарні було важко на початку епідемії.

“У дворі 25 лікарні стояло 63 машини швидкої допомоги! І 15 осіб прийшли самі за напрямами поліклінік. І, на жаль, це було таке чергування, коли не було підтримки обласної інфекційної лікарні. І вони були сам на сам з містом. З усього міста їм везли людей”, – повідомила чиновниця.

За словами заступника мера, лікарям та медперсоналу надали всі необхідні засоби для захисту, однак страх перед коронавірусом взяв верх.

Читайте також  Під Одесою жінка загинула страшною смертю через аборт: відео

“Ми підготувалися. Ми запаслися трохи ліками. Ми відпрацювали з персоналом. Персонал був згоден працювати до тих пір, поки не потрапив у сам процес”, – сказала заступник мера.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело