В Україні готові ввести жорсткий карантин: названо головну умову МОЗ

Степанов пояснив, чому навесні в країні діяли жорсткі протиепідемічні обмеження.

Карантин в Україні можуть посилити, якщо на всій території країни буде зафіксовано новий спалах COVID-19, а заповненість лікарняних ліжок для пацієнтів з коронавірусною інфекцією перевищить показник в 75%.

Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов у коментарі журналістам, повідомляє УНІАН.

За його словами, посилені протиепідемічні заходи влада може ввести в разі різкого зростання захворюваності по всій країні. При цьому міністр сподівається, що подібного розвитку ситуації можна уникнути.

“Якщо ми говоримо, щоб вся країна повернулася (до жорсткого карантину), це означає, що у всіх без винятку містах та областях у нас відбувається стрімке зростання, заповнюються ліжка більше 75% або кількість нових виявлених хворих перевищує всі показники. Мені здається, що ми можемо не допустити такої ситуації”, – вважає Степанов.

Також він додав, що жорсткі профілактичні заходи вводилися навесні через неготовність системи охорони здоров’я до подібних викликів – ніхто не знав, як правильно діяти в такій ситуації.

“Не були готові лікарні з професійної точки зору щодо фахівців, так само не були готові щодо забезпечення обладнанням”, – сказав Степанов, акцентуючи увагу на тому, що дуже важливо було не допустити сценарію, який трапився у Іспанії та Італії.

Міністр підкреслив, що своєчасні карантинні заходи дозволили Україні не допустити циркуляції першої хвилі коронавірусної інфекції.

 

Читайте також  На Львівщині оштрафували жінку, син якої прогуляв майже 700 уроків

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело