П’ятирічна дівчинка померла від рідкісного ускладнення коронавірусу

У місті Дейтройт (штат Мічиган) п’ятирічна дівчинка Скайлер Херберт померла від рідкісного ускладнення коронавірусу – у неї розвинулося запалення оболонок і речовини головного мозку.

Про це повідомляє Detroit News. Хвороба вперше проявила себе ще в березні – дитина почала скаржитися на головний біль, від якого не допомагали знеболюючі засоби.

23 березня батьки показали дівчинку лікаря. Їй прописали антибіотики від ангіни і відправили додому, однак лікування не дало результату і дитину знову відвезли в лікарню. На цей раз у Скайлер виявили COVID-19. Хвороба протікала легко, тому незабаром її виписали.

У той же день дівчинці знову стало погано: головний біль повернувся, температура піднялася до 37,8 градуса, почалася блювота, а потім епілептичний припадок. Як з’ясувалося, коронавірус привів до розвитку менінгоенцефаліту – запалення оболонок і речовини головного мозку.

Дівчинку підключили до апарату штучної вентиляції легенів. Її стан припинив поліпшуватися, лікарі припускали, що настала смерть мозку. У неділю, 19 квітня, батьки Скайлер дозволили відключити обладнання, яке підтримувало життєдіяльність дитини.

Читайте також  У Чернівцях померла жінка з підозрою на коронавірус

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело