В УПЦ МП озвучили ризикове рішення щодо церковних служб на Великдень

Предстоятель Української православної церкви Московського Патріархату (УПЦ МП) митрополит Онуфрій заявив, що на Великдень служби у храмах відбудуться, попри карантин, введений у країні через пандемію коронавірусу.

 

Відповідне відеозвернення Онуфрія оприлюднено на YouTube. Митрополит наголосив, що парафіяни перебуватимуть на вулиці, щоб виконувати всі необхідні санітарні норми

“Цього року свято Святої Великодня у нас особливе через вірусну хворобу, яка розповсюджується земною кулею. Тому сповіщаю вас, дорогі брати і сестри, що у храмах великодні богослужіння здійснюватимуться. Ті віряни, які прийдуть на богослужіння, стоятимуть і молитимуться на вулиці, дотримуючись усіх необхідних санітарних норм”, – сказав він.
За словами Онуфрія, ті, хто залишаться вдома на Великдень, зможуть побачити службу по телебаченню.

У свою чергу, в Православній церкві України засудили рішення митрополита Московського Патріархату в Києві владики Онуфрія проводити богослужіння на Великдень незважаючи на пандемію коронавірусу.

На своїй сторінці в Facebook заступник голови Управління зовнішніх зв’язків ПЦУ, архієпископ Євстратій Зоря пише, що вражений зверненням, і відреагував словами Господа з книги пророка Ісаї: “У що бити ще вас, що продовжуєте свою будете? Голова у виразках, і все серце зачахло”.

Читайте також  Безвіз наближається: Порошенко розповів, коли чекати фінального рішення

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело