Повернення Супрун в МОЗ: Зеленський вразив заявою,”в цей надзвичайно складний час…”

Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію з проханням повернути Уляну Супрун на посаду міністра охорони здоров’я

 

Володимир Зеленський подякував усім, хто приєднався до цієї петиції.

“За активну громадянську позицію і розуміння необхідності продовження трансформації охорони здоров’я, особливо в цей надзвичайно складний для кожного з нас час, у зв’язку з пандемією”, – зазначив він.

Глава держави нагадав, що постановою Верховної Ради України від 30 березня 2020 року міністром охорони здоров’я України призначений Максим Степанов.

Зеленський зазначив, що новий глава МОЗ пріоритетами у своїй діяльності визначив боротьбу з коронавірусом і продовження медичної реформи.

“Щодо продовження медичної реформи інформую, що з 1 квітня 2020 року в країні згідно з законом України від 19 жовтня 2017 року “Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення” стартувала програма медичних гарантій для всіх видів медичної допомоги”, – зазначив Зеленський.

Раніше, голова правління Всеукраїнського лікарського товариства Костянтин Надутий заявив, що екс-міністр охорони здоров’я Уляна Супрун влаштувала серйозну підставу новому міністру охорони здоров’я.

За його словами, Супрун була послана в Україну без жодних підстав та компетентності, насправді ж вона лише виконувала зовнішні накази.

“Я б навіть не звертав увагу на прізвище Супрун – це просто лялька-маріонетка, яка виконувала чужі накази, її поставили в Україну, щоб керувати нашою системою охорону здоров’я без підстав і надії на те, що ця людина компетентна в тому, що робить. Вона – це зовнішнє управління, це бізнес інтереси інших країн в Україні. Бізнес-інтереси дуже прості – в Охороні здоров’я України крутяться 300 млн доларів, це великий шматок сала, яким можна нагодувати багато людей”, – зазначив він.

Відзначить, що Уляна Супрун очолювала МОЗ з 1 серпня 2016 по 29 серпня 2019 року.

Зоряна

Recent Posts

“Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків”: куди пре мороз, дощ і снігопад…

"Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків": куди пре мороз, дощ і снігопад...…

58 хв. ago

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби Міністерство оборони…

3 години ago

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

11 години ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

11 години ago

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками – карта областей

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками - карта…

15 години ago

В Офісі президента сподіваються на “європейське рішення” стосовно українських чоловіків за кордоном

В Офісі президента сподіваються на "європейське рішення" стосовно українських чоловіків за кордоном Радник керівника ОП…

17 години ago

This website uses cookies.