“Ніколи цього не забудемо”: українських медиків в Італії зустрічав міністр МЗС (фото)

Українські медики прибули в Італію для допомоги у боротьбі з коронавірусом.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Посольства України в Італії.

Лікарів з України зустріли міністр закордонних справ Італії Луіджі Ді Майо, посол України в Італії Євген Перелигін та керівництво італійського регіону Марке, в лікарнях якого працюватимуть українські лікарі.

“Щиро дякуємо Україні й її медикам за цей жест солідарності і міжнародної підтримки. Італія цього ніколи не забуде”, – заявив під час зустрічі міністр закордонних справ Луїджі Ді Майо.

Також багато італійських видань і державних телеканалів повідомили про прибуття українських лікарів, зауваживши, що, після Албанії і Польщі, Україна стала черговою країною Східної Європи й Західних Балкан, яка надає конкретну підтримку Італії.

Посольство України в Італії/ Ambasciata d’Ucraina in Italia

ПО ЗОВУ ДУШІ І СЕРЦЯ: З УКРАЇНИ ДО ІТАЛІЇ ПРИБУЛА ГРУПА МЕДИКІВ-РЕАНІМАТОЛОГІВ

З перших днів епідемії коронавіруса в Італії, Україна сприйняла як свій особистий біль численні жертви та складну епідеміологічну ситуацію в дружній нам країні, яка стала другим домом для багатьох наших співгромадян.
Після телефонної розмови Президента України В. Зеленського та Прем’єр-Міністра Італії Дж.Конте Глава Української держави весь цей час особисто опікувався питаннями підготовки гуманітарної допомоги.
Наразі за сприяння та ініціативи глав МЗС Д.Кулеби та МВС А.Авакова разом з фахівцями МОЗ України, підготовлені найбільш ефективні засоби допомоги, яка матиме декілька етапів.
Сьогодні до Італії прибула група медиків-фахівців реаніматологів, а наступного тижня – дезінфектори та засоби індивідуального захисту. Ми також готові надати спеціальні гелікоптери для евакуації хворих з важко доступних гірських місць Північної Італії.
Групу медиків з України в аеропорту м. Рим зустрічали Міністр закордонних справ Італії Л.Ді Майо, Посол України в Італії Є.Перелигін та керівництво італійського регіону Марке, в лікарнях якого працюватимуть українські лікарі.
Переконані, що об’єднані зусилля українських та італійських лікарів не лише сприятимуть перемозі над невидимим ворогом, але й стануть ефективним прикладом двосторонньої співпраці та подолання спільних викликів.
Дорогі італійські друзі, у цей складний момент Україна з Вами!
#siamoconvoi

Читайте також  Українка потрапила у смертельну аварію в Італії

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело