В Італії в паніці закрили азіатські заклади й підняли ціни на маски. Фото

В італійській Падуї, що в регіоні Венето, який посідає друге місце в країні за кількістю зареєстрованих випадків зараження коронавірусом, із метою недопущення поширення епідемії закрилися не тільки всі університети, а й переважно азіатські заклади.

Останні різко перевели “на реконструкцію”, водночас люди скуповують в аптеках маски і санітайзери навіть за завищеними цінами. Подробицями про ситуацію в місті поділилася росіянка Рита Утешева, передає “МБХ медіа”.

За її словами, місцеві продовжують жити своїм життям. Вони все так само спокійно ходять вулицями і п’ють вранці апероль на верандах, не влаштовують у супермаркетах ажіотажу на скуповування продуктів, та й лише деякі виходять на вулиці в захисних масках.

“Деякі натягують шарф або комір куртки собі на ніс. Виглядає смішно, враховуючи, що це безглуздо. У продуктових все нормально, пасту масово не скуповують. Тільки санітайзери і маски”, – підкреслила дівчина.

Вона зазначила, що останніх в аптеках дійсно немає. Там тільки висять таблички про те, що цей товар закінчився.

“Вчора ми були в Болоньї, там те ж саме. Взагалі у всіх місцях, де можна було купити дезінфікуючі засоби… Але продавці на італійському “Амазоні” підняли ціни як знахабнілі московські таксисти під час трагедій. За одну маску ціна там у якійсь момент досягала 40 євро”, – обурилася Рита.

До всього іншого дівчина додала, що між містами існують проблеми зі сполученням: поїзди прямують із величезними затримками, а деякі рейси зовсім скасовують. Також у Падуї закрили всі музеї.

“Зате на всіх дверях аптек висять листівки про те, як убезпечити себе… В університеті теж все закрито: кампус, аудиторії для самостійної роботи, бібліотеки, їдальні. Заняття перенесені або скасовані. Інші публічні простори зараз закривають”, – перерахувала обмеження в італійському місті росіянка.

Читайте також  Одесит вже півтора місяці хворіє на COVID-19: Україну вразив новий феномен

Вона підкреслила, що водночас італійці поводяться, як росіяни: теж тікають із-під карантину. Схоже і в плані страху перед людьми азіатської зовнішності.

“Частина місць, де вони традиційно збираються, ще два тижні тому закрилися “на реконструкцію”. Різний фастфуд там, китайська локшина або бабл-чай. Я не стверджую, що це точно пов’язано з коронавірусом, але мені здається, що, може бути, тому що всі ці заклади закрилися масово і одночасно”, – розповіла дівчина.

Рита заявила, що повернуться додому їй потрібно в середині березня, а раніше вона не збирається цього робити.

“Вважаю, що вся істерія з коронавірусом перебільшена. Мені здається, що заходи, вжиті італійською владою, поки працюють досить успішно”, – підсумувала росіянка.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело