У військовій частині під Одесою по-звірячому побили жінку: Міноборони відреагувало

В Одеській області в одній із військових частин побили військовослужбовицю.

Про це у Facebook повідомив міністр оборони України Андрій Загороднюк, який пообіцяв взяти справу під особистий контроль.

Наразі із робочим візитом у Одесі перебуває його заступник Іван Руснак, який розбирається із ситуацією на місці.

“Щойно мені стало відомо про факт побиття жінки-військовослужбовця в одній із військових частин у Одеській області… Справу беру під особистий контроль. Деталі повідомлю після того, як з’ясую всі подробиці”, – йдеться у зверненні.

Також Військова служба правопорядку проводить службове розслідування і надає відповідні матеріали до Військової прокуратури.

Видання “Думська” пише, що інцидент трапився у військовій частині А3438, що в селі Красносілка Ліманського району, де розміщений Регіональний центр радіоелектронної розвідки. Побитою виявилася Наталія Куліш, яка працювала на кухні.

“Дівчинку, яка працювала на кухні, двічі побили за те, що вона вголос наважилася обуритися тим, що командир частини і його заступник з тилу крадуть і призначають собі премії в 200% від окладу. Вперше її побили так, що пошкодили хребет. Після цього її для покарання відправили у відрядження до Очакова. Там змушували ремонтувати приміщення, хоча за військовою спеціальністю вона кухарка. Коли приїхала з відрядження, побили ще раз. Після цього вона потрапила в госпіталь. Бійці, які бачили все це, запевняють, що якщо вона після госпіталю повернеться в частину, то її зіб’є машина або її вб’ють яким-небудь іншим способом”, – йдеться в публікації.

Що каже сама побита жінка
Пізніше сама Куліш розповіла, що вона стала жертвою насильства з боку іншої військової – Віри Завгороднюк.

Водночас вона уточнила, що конфлікти у підрозділі у неї почалися з квітня 2019 року. За словами Куліш, все через те, що одного разу вона почала відкрито заявляти про корупцію.

Читайте також  У Сумах жорстоко побили депутата від "Слуги народу": перші подробиці

“Я почала говорити про розкрадання сухих пайків, про те, що збирають із нас гроші, по 100-150 гривень на місяць, невідомо на що. Мене викликав заступник командира частини з тилового забезпечення Дмитро Ангелюк і заявив, що “я або служу, або не служу” і погрожував звільнити мене за станом здоров’я”, – повідомила військова.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело