На Львівщині сталася моторошна НП в шахтах: всі подробиці

У шахтарів “Львіввугілля” вимагають сплатити за електроенергію за грудень 2019 і січень 2020 року

 

На шести шахтах об’єднання “Львіввугілля” в ніч з 22 на 23 грудня відключили електроенергію, в зв’язку з цим почалося їх затоплення і втрачено контроль за атмосферою в виробках.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

За словами Волинця, на шахтах знеструмлено підйомники, водовідливи, вентилятори головного провітрювання.

Надзвичайна подія сталася через те, що постачальник – районна електромережа – висунув вимогу, яку не можна було виконати. А саме – сплатити наперед 22 млн грн за електроенергію періоду грудня 2019 – січня 2020 року.

“Шахтарі не в змозі виконати подібні вимоги через відсутність коштів, перед ними накопичено борги не тільки з зарплати, а й за відвантажене вугілля. Тільки ПАО “Центренерго” заборгувало гірникам “Львіввугілля” 92 млн грн, не сплативши ані копійки за вугілля, відвантажене в жовтні, листопаді, грудні”, – пояснив Волинець.

Волинець вважає, що ця ситуація – штучна, та називає її умисним знищенням українських вуглевидобувних підприємств.

“І це в той час, коли в інтересах діячів від бізнесу, за підтримки голови енергетичного комітету ВР Андрія Геруса та сприяння міністра енергетики Олексія Оржеля, інших представників органів влади, продовжується постачання й закупівля електроенергії, вугілля з країни-агресора Росії”, – наголосив Волинець.

Читайте також  Негoда в Італії: 70% Венеції опинилися під водою, є жepтви

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело