Волкер обнадіяв мільйони українців заявою про Крим: Путіну це не сподобається

У Держдепартаменті США приголомшили заявою про повернення Криму.

Cпецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер розраховує на скоре повернення під контроль України тимчасово окупованого Росією Криму.

Про позицію США він розповів в інтерв’ю телеканалу 1 + 1. Курта Волкера запитали, чи вірить він, що одного разу Росія поверне Крим Україні.

“Так, так, я вірю. Ми бачили, як це відбувалося з балтійськими країнами. Радянський Союз повернув їм незалежність після 40 років окупації. Захід, Сполучені Штати, інші країни трималися твердої лінії і не визнавали примусового включення цих країн в Радянський Союз. Так само ми маємо дуже жорстку позицію по Криму – ми не погодимося з російської анексією Криму. Щодо цього була заява Майкла Помпео минулого року”, – відповів він.

Cпецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер зазначив, що такої ж позиції дотримується і ЄС.

“Дуже важливо, що ми визначилися з правильною позицією і зупинилися на цьому. Тому, що час змінює все, і одного дня, думаю, Крим повернеться до складу України”, – підкреслив Волкер.

У той же час, Волкер не уявляє, як багато часу це вимагає.

Також, на думку Волкера, ціна обміну полоненими для України була не настільки високою, як про це говорять.

“Думаю, щоб переконатися, що йде хоч якийсь діалог з Росією, важливо було повернути моряків додому. Важливо було повернути інших політичних в’язнів, включно із Сенцовим. Все це важливо. Не думаю, що ми б дізналися щось нове від підозрюваного в атаці на МН17, крім того, що ми вже знаємо», – відповів Волкер на зауваження журналіста про те, що ключовий свідок у справі про збиття МН17 Цемах був справжньою ціною свободи для 35 українців.

Читайте також  Не приховають нічого: Зеленський зробив жорстий сюрприз своєму Офісу і депутатам

Як відомо, Президент Володимир Зеленський заявив, що його команда готує кілька сценаріїв повернення анексованого Росією Криму.

“З приводу Криму – найскладніша ситуація. Найскладніша ситуація, я думаю, у нас буде з поверненням Криму. Скажу чесно, у нас є декілька форматів, є декілька ідей, але я не можу вам про це говорити, це ще зарано.

Це буде як з обміном, тому я не хочу, щоб хтось використовував наші ідеї. У мене є важливі зустрічі…я чекаю на зустріч з президентом США. Ми обдумуємо модель, якщо можна я на цьому зупинюсь”.

Водночас, Зеленський підкреслив, що поки що у нього не було зустрічей ні в Нормандському форматі, ні з президентом Росії Володимиром Путіним.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -