Президент Зеленський назвав терміни закінчення війни на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що кривава російсько-українська війна на Донбасі завершиться вже через рік.

Про це український гарант заявив під час спільної з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером прес-конференції в Києві, пише 24 канал.

“Ми запропонували, щоб “Мінськ” продовжився і щоб ми вирішили питання припинення вогню, і хочеться, щоб найближчим часом ми зупинили цю війну… Я дуже хочу надіятись, що за рік у нас вже не буде цієї війни”, – наголосив Зеленський.

Глава держави додав, що війна на Донбасі принесла чимало лиха Україні. Але, повернути мир в країну можливо єдиною “зброєю” – дипломатією.

Президент також запропонував предстаникам країн, які голосували за повернення Росії у ПАРЄ, відвідати окупований Донбас, аби пересвідчитися в агресії Кремля.

За словами Зеленського, ЄС також має зберігати та продовжувати усі санкції проти Москви доти, поки вона повністю не виконає мінські домовленості по Донбасу та не поверне Україні окуповані території.

Читайте також  Адвокат Зеленського розповів, від чого відмовився майбутній президент заради України: "Ні, це неправильно"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -