Заробітчанка розповіла правду про роботу в Європі: її слова змусять передумати кожного

Не було їжі і покрівлі, врятувала українку тільки доброта людей

Тетяна Швець протягом 16 років працювала в Іспанії. Вона виконувала різну просту роботу: мила посуд у ресторанах, прибирала в квартирах заможних людей та інше, передає “Знай.ua”.

Жінка офіційно мала працевлаштування, отримала тимчасовий дозвіл на житло, але в минулому році, коли в черговий раз їхала додому, на угорсько-українському кордоні у неї забрали паспорт і депортували.

На поточний момент жінка отримує мінімальну пенсію в Україні: 1300 гривень. Її не вистачає на проживання. Пропонують влаштуватися прибиральницею або продавцем за декілька тисяч гривень.

Жінка відпрацювала 18 років на підприємстві “Кварц” у відділі технічного контролю, після цього пішла секретарем в УМВС в Чернівецькій області, коли скоротили – була секретарем в школі. Навіть торгувала на тротуарі гарбузами на Калинівському ринку, грошей не вистачало на життя.

Шукала роботу більше двох тижнів, доводилося харчуватися в церкві. Іноді там виносили печиво з молоком або пляшку води. Потім жінка виявила оголошення, що потрібна працівниця в ресторан в Іспанії.

Через деякий час її добре знали в тому місті і рекомендували на роботу. З офіційними документами і візою гастарбайтера вона приїжджала щороку на відпустку в Україну.

У 2012 році у жінки закінчився термін дії закордонного паспорта. У Барселоні їй його продовжили на 10 років. Але його не замінили на документ нового зразка, так як бланків в організації не виявилося.

На кордоні у неї взяли паспорт і довго перевіряли. Прикордоннику не сподобався штамп, сказав, що розмитий, тому забрав документ і на п’ять років депортував з Шенгенської зони.

Тепер мігрантка зайнята судами, так як вона хоче оскаржити рішення. Жінка зазначає, що на кордоні у неї вимагали 500 євро, щоб вирішити питання.

lena lena

Recent Posts

Американський генерал пояснив, коли зупиниться Путін

Американський генерал пояснив, коли зупиниться Путін Генерал Бен Годжес вважає, що союзники мають об'єднати всі…

32 хв. ago

Кінець війни в Україні: у Зеленського попередили про гарні події

Кінець війни в Україні: у Зеленського попередили про гарні події Перший Саміт миру відбудеться 15-16…

9 години ago

“Лютий холод повертається в ці області, прогноз стривожив навіть синоптиків”: куди суне мороз у -9 градусів, дощ і снігопад?

"Лютий холод повертається в ці області, прогноз стривожив навіть синоптиків": куди суне мороз у -9…

10 години ago

Можливі ракетні удари на Великдень: Жданов відповів, чи треба виїжджати з міст

Можливі ракетні удари на Великдень: Жданов відповів, чи треба виїжджати з міст Росія здатна влаштувати…

12 години ago

“Масштабне скасування бронювання наближається, названо перелік захворювань для відстрочок”: повістки, ТЦК, мобілізація

"Масштабне скасування бронювання наближається, названо перелік захворювань для відстрочок": повістки, ТЦК, мобілізація В Україні тривають…

15 години ago

Статус “обмежено придатний” скасовують із 4 травня: що чекає на військовозобов’язаних, у яких він був

Статус "обмежено придатний" скасовують із 4 травня: що чекає на військовозобов'язаних, у яких він був…

17 години ago

This website uses cookies.