Зеленський візьметься за розсадник корупції, прийнято перше рішення: «все зміниться»

Президент України Володимир Зеленський вирішив створити експертну групу, яка займеться проблемою функціонування судової влади

Про це повідомив заступник глави АП Руслан Рябошапка.

«Ми стурбовані ситуацією, яка складається останнім часом у зв’язку з проголошенням різними судовими інстанціями (зокрема “реформованими”) судових рішень, які, на думку юристів, не ґрунтуються на вимогах Конституції України і закону. Прийняття таких рішень продовжує руйнувати довіру до судової системи», – зазначив він.

Також Рябошапка уточнив, що є наявність низки подібних судових рішень, що є очевидним свідченням провалу судової реформи».

Як повідомлялося раніше, в КС не буде однозначної позиції щодо розпуску Ради Володимиром Зеленським. Про це у відео-інтерв’ю Politeka розповів експерт з конституційного права Олександр Москалюк.

За його словами, Конституційний суд приємно вразив дійсно кваліфікованими експертами, цікавими запитаннями та висловленими думками з приводу справи. Саме тому не варто очікувати одностайності, яка насправді власне і потрібно для однозначної оцінки.

«Для прийняття рішення необхідно, щоб більшість складу суддів за нього проголосувало. Склад КС сьогодні — 17-18 суддів, тобто потрібно 10 суддів. А значить, не буде такого рішення, яке підтримають всі — будуть окремі думки. Є переконливі аргументи і з одного боку, і з іншого», — говорить Москалюк.

Також експерт зазначив, що незважаючи на невизначеність ситуації ЗМІ та публічним особам слід коректно висловлюватися на тему поточного процесу. Аргументи дійсно слушні у обох сторін, це робить справу вимогливим до об’єктивності.

«Мені відверто не подобається, що відразу хочуть оцінити, що та, чи інша позиція є правильною. Процес ухвалення рішення може затягтися», — зазначає Москалюк.

Читайте також  Самогубство фермера через посуху: чоловік залишив передсмертну записку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -