Зможе дати відсіч! Генерал зробив потужну заяву про Зеленського. Нове обличчя

Росія буде й надалі намагатися вбити клин між США та Європою, аби відволікти західний світ від свої дій в Україні. В свою чергу Україні потрібно реформувати свої військово-морські сили, щоб захистити інтереси на Чорному морі, НАТО повинен продемонструвати свою єдність, а з Росією можна вести переговори лише на принципі “довіряй, але перевіряй”.

Про це в інтерв’ю “Апострофу” розповів колишній командувач сухопутними силами США в Європі генерал-лейтенант (у відставці) БЕН ХОДЖЕС.

Я хотів би відзначити зусилля українських Збройних сил – чоловіків і жінок, які зупинили росіян. Я думаю, які б переговори не відбувалися, українці можуть бути впевнені в якостях своїх військових. США і всі члени НАТО заявили, що вони підтримують суверенітет України і заперечують незаконну анексію Криму. В той же час, Росія перешкоджає ОБСЄ у виконанні їх роботи, порушує правила прозорості.

Україна, відповідно до доповідей ОБСЄ, набагато краще дотримується режиму припинення вогню, а тому вона має моральну перевагу над Росією. А так звані “підтримувані Кремлем сепаратисти”, які насправді є російськими офіцерами різних звань, не поважають угоди, не поважають ОБСЄ. І перед тим як проводити переговори з Росією, треба домогтися виконання нею домовленостей. Будь-яка людина, котра має хоч якийсь військовий досвід або розвідувальну інформацію, не повірить, що “сепаратисти” діють самостійно. Там є російські офіцери на всіх рівнях. І порушення домовленостей “сепаратистами” відбувається з дозволу та з відома російських офіцерів.

В американській армії кожен солдат має право захищати себе, застосовуючи відповідне озброєння.

Окрім того, генерал висловив свою думку про Зеленського:

Україна має реформувати свою оборонну систему. Треба, щоб люди були впевнені у судовій системі, у банківській, правоохоронній системах. Новий президент України має скористатися тим сильним мандатом, який він отримав, і побороти корупцію – це найперше. Володимир Зеленський – нова людина у політиці. Але я сподіваюся, що він може підібрати сильних радників і міністрів, а також отримати серйозну підтримку в Раді. Я сподіваюся, що Зеленський виявиться сильним політиком і зможе дати відсіч проросійським силам в Україні.

Читайте також  “Я вас всіх вітаю, це перший крок до припинення вогню”: Зеленський звернувся до українців. Цей день змінить історію?

Друге – він повинен підтримувати міцну армію, аби Збройні сили могли захистити українські території. Найголовніше – це переконатися, що промисловість забезпечує армію необхідним обладнанням в потрібний час і в потрібному місці. Це відповідальність міністерства оборони. Україні потрібна допомога в тренуванні військово-морських сил, бо вони мають стратегічне значення.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -