Зеленський закликав Раду зняти депутатську недоторканість: подробиці

Володимир Зеленський звернувся до народних депутатів

Президент України Володимир Зеленский закликав нардепів проголосувати за законопроект про зняття депутатської недоторканності.


Про це розповів представник президента в парламенті Руслан Стефанчук.
Зокрема, за його словами президент України Володимир Зеленський очікує, що уже з 2020 року у народних депутатів не буде імунітету. При цьому Стефанчук розповів, що для цього рішення необхідно внести зміни до Конституції, тому часові рамки настільки великі.

“Внесення змін до Конституції – велика тривала процедура. Безперечно, що в новий парламент ми будемо вносити зміни до Конституції, які ми і обіцяли. Це обговорення триватиме рік: Конституційний суд, висновок, повернення… Зараз найбільш процесуально швидкий механізм – це законопроект №7203. Там передбачено (зняття депутатської недоторканності, – ред.) з 2020 року”, – заявив Стефанчук і додав, що цей законопроект потрібно розглянути як невідкладний.

Нагадаємо, буквально днями в Адміністрації президента розгорівся потужний скандал через внутрішнє обладнання та техніку. Так, Секретар РНБО Олександр Данилюк виклав відео з ситуаційної кімнати, саме тут після відходу команди Петра Порошенка зникли монітори і сервера із секретною інформацією

Читайте також  Ігор Кондратюк про нового очільника Луганщини: Зе заплатили? Чи просто – немає мізків? А, блін, забув… Це ж Порох винен…

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -