Субсидії безробітним, боржникам та орендарям: кому пощастить отримати пільги

Тим громадянам, які отрмували субсидію та не мали боргів, перерахували пільги автоматично у травні.

У травні українцям автоматично перерахували субсидії на наступний опалювальний період. Тим, хто не отримав, слід звернутися з новими заявами до служби соцзахисту. Фахівці пояснили нюанси нових правил офрмлення пільг на оплату компослуг та відповіли на найпоширеніші запитання, що хвилюють сьогодні громадян.

Про це пише “dnews.dn.ua”.

1. Чи потрібно у травні повторно звертатися з документами?
Тим громадянам, які отрмували субсидію та не мали боргів, перерахували пільги автоматично. Боржникам радять навідатися до управління соцзахисту з новою заявою та дакларацією. А такод погасити заборгованість.
Тим, хто отримував субсидію готівкою “на руки”, зможуть отримати і на наступний перод, але вже в безготівковій формі на рахунок в “Ощадбанку”.

2. Кому потрібно повторно звернутися з документами?

Це нововведення стосується тих українці, які орендують житл та бажають отримати пільги від держави.

Також з новими заявами на офрмлення субсидій просят звернутися тих громадян, в яких з жовтня 2018 року відбулися зміни в складі сім’ї.

Також сім’ям, яким субсидія була призначена не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих у квартирі осіб, та сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, у яких відсутні доходи, або вони менше мінімальної заробітної плати.

3. Можуть призначити субсидію на наступний період, якщо є борг?
У Мінсоцполітики підкреслили, важливо, щоб на травень не було простроченої більше місяця заборгованості по оплаті комунальних послуг, тобто послуг, спожитих у березні. Борги за квітневу комуналку не будуть прийматися до уваги при перепризначенні субсидії у травні.

Тим, у кого будуть борги, після їх погашення або укладення договору реструктуризації потрібно буде звернутися із заявою та декларацією про доходи в управління соцзахисту.

Читайте також  Субсидії для безробітних: Влада підготувала українцям приємний подарунок

4. Буде монетизація пільг?
Наступний етап онетизації субсидій розпочнеться в жовтні 2019 року. Вона буде проходити за зразком безготівковій монетизації субсидій через “Ощадбанк”.

Тим пільговикам, які бажають отримувати свою пільгу готівкою, восени потрібно буде звернутися в управління соцзахисту, написати відповідну заяву і надати реквізити банківського рахунку в “Ощадбанку”. Після цього пільгу виплачуватимуть готівкою.

5. Чи потрібно у жовтні йти в управління соцзахисту, щоб оформити субсидію на зиму?

Якщо у травні субсидія буде перепризначена на новий період – 2019–2020 роки – у жовтні її розмір на опалювальний сезон розрахують автоматично. Будуть враховуватися доходи I – II кварталів 2019 року.

Безробітні, які не стояли в цей час на обліку в Центрі зайнятості, мають право на зимову субсидію на умовах сплати ЄСВ (22% від мінімалки – 918,06 грн.) за будь-які 3 місяці цього періоду. Також українці, які не працюють та не сплачували ЄСВ також можуть претендувати на отримання пільг, але в такому випадку це рішення приймає комісія.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -