“Це вже втрачений шанс”: Радник Зеленського зробив гучну заяву про повернення Криму і Донбасу

В другій частині інтерв’ю з “Апострофом” радник Володимира Зеленського з питань безпеки і оборони Іван Апаршин, розповів, чи можливо повернути Крим та Донбас військовим шляхом.

Апаршин зазначає, що на сьогоднішній день ситуація справді погіршилась.

“Якщо на початку війни в 2014 році ми не мали там такого потужного російського угрупування військ, то тепер воно вже там є. Протягом п’яти років на території Російської Федерації було відновлено угруповання військ яке було у групі радянських військ у Німеччині проти НАТО. Я навіть можу вам по номерах назвати: Калінінград – шоста армія, під Москвою; перша танкова дрезденська армія, далі 8-ма, 20-та, 48-ма, 9-та, 2-га армії. Це дзеркальне перенесення на територію Російської Федерації частин та з’єднань з групи радянських військ у Німеччині, а там було угрупування чисельністю у півтора мільйони. Такі з’єднання для парадів не створюються. Там є і ракетні комплекси “Іскандер”, і авіація з радіусом дії вже до Львова. Російська Федерація готується до війни”.

Військовий радник Зеленського також відповів стосовно ядерного озброєння, чи потрібно його відновлювати:
“От сьогодні я б вже не радив цього робити. Добре, була б у нас ядерна зброя. Але хіба в 2014 році в Криму ми б її застосували? Ми можемо відновити ядерну зброю, я вірю, що у нас є такий потенціал, але як тільки ми почнемо цим займатись, ми отримаємо такі санкції, що у нас взагалі нічого не залишиться. Україна – це гарант виконання зобов’язань. На сьогоднішній день Україна чітко виконує зобов’язання про скорочення звичайних збройних сил в Європі. У нас війна, у нас є агресор, а Україна виконує всі зобов’язання, які ратифіковані Верховною Радою. Але якщо ми беремо на себе певні зобов’язання, то й від вас ми хочемо бачити такі ж партнерські відносини. Інакше я буду шукати інакші шляхи захисту своєї території. І я їх знайду. Але й територію я вам більше не віддам”.

Апрашин зазначає, що, цитуємо:

“Наші Збройні сили спроможні в повній мірі забезпечити нашу з вами безпеку. Але ви знаєте, що наші ресурси обмежені. Щодо повернення Криму та Донбасу. Якщо на сьогоднішній день Донбас – це перспектива на п’ять років, то територія Криму – це перспектива більш віддалена. Але я не бачу сьогодні можливості повернути наші території за рахунок військової операції. Я можу спланувати цю операцію. Я знаю людей, які спроможні її провести. Ми можемо виконати будь-які розрахунки аж до калібрів. Але я б не радив нікому взагалі розглядати можливість повернення наших територій військовим шляхом. Втрати будуть величезними. На сьогоднішній день це вже втрачений шанс 2014 року”.

Tanya

Recent Posts

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі Свято світлого Христового…

25 хв. ago

“Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків”: куди пре мороз, дощ і снігопад…

"Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків": куди пре мороз, дощ і снігопад...…

3 години ago

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби Міністерство оборони…

4 години ago

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

12 години ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

13 години ago

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками – карта областей

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками - карта…

16 години ago

This website uses cookies.