Вони думали, що сусіди з глyзду з’їхали, але через час гpизли себе за лiкті! Зaгляньтe всередину і зрозумієте!

Люди навколо крутили пальцем біля скроні коли побачили як їх сусіди будують теплицю навколо будинку, але потім.

Всім нам хочеться, щоб в наших будинках було тепло і затишок.

Мало хто любить холодну, мерзлякувату і мокру погоду, а коли вибирати не доводиться – ми поспішаємо опинитися в затишному кріслі під теплим пледом з усіх ніг поспішаючи додому в негоду.

Так, це нормально і цілком зрозуміло, але далеко не всім нам пощастило народитися на південних берегах морів і океанів, і, ми змушені штучно створювати для себе максимально комфортні умови в яких бажання працювати і посміхатися не пропадало б ніколи!

Сьогодні ми хочемо розповісти вам про пару зі Стокгольма – Чарльза Сачілотто і Мері Гренмар, які вирішили підійти до такої проблеми як затишок і тепло трохи з іншого боку.

Спочатку Чарльз і Мері вирішили побудувати енерго-ефективне житло з самого нуля, але в процесі прийняття остаточного рішення вони зустрілися з архітектором, який порадив їм вельми цікавий і незвичайний варіант вирішення проблеми.

Рада полягала в тому, що можна придбати невеликий будиночок і спорудити навколо нього скляну теплицю, яка пропускала б сонячне світло і утримувала всередині тепло. Ця концепція зацікавила подружжя і молода пара почала втілювати задумане в реальність.

Коли проект був реалізований, Чарльз і Мері констатували масу плюсів від такої ідеї серед яких вони наголосили на тому, що під чотирьох-міліметровим захисним склом з якого була споруджена теплиця температура в середньому знаходиться на позначці 20 градусів за Цельсієм (навіть в ті моменти, коли « за вікном» нижче нуля).

Також їх порадувало те, що у них є можливість вирощувати вельми дивовижні для цієї місцевості продукти: томати, огірки, інжир. Для Скандинавії це дійсно незвично! Безумовно ще одним великим плюсом є наявність критої тераси, яка в будь-яку погоду дозволяє насолоджуватися сімейним відпочинком, а також іграми з дітьми.

Читайте також  Стало відомо, скільки Янукович платить за житло в Ростові-на-Дону

Так, ця ідея не є новиною, але більшість з нас навіть не чули про такі варіанти вирішення проблем із затишком! Можливо, вам доводилося бачити на власні очі такі «теплиці»? А можливо ви навіть встигли спорудити щось подібне? Дуже цікаво буде почути про плюси і мінуси таких будівель від перших осіб.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -