Resident Evil 2: ремейк культової гри офіційно доступний на PlayStation 4, Xbox One та PC

У п’ятницю, 25 січня, світ побачила захоплююча гра Resident Evil 2 в жанрі survival horror. Хорор став ремейком культової гри 1998 року із такою ж назвою. Гра вийшла на PlayStation 4, Xbox One та PC.

Сюжет Resident Evil 2
Дія гри розгортається через два місяці після подій першої частини хорора – Resident Evil. Місцем дії виступає американське містечко Раккун-сіті, жителі якого перетворилися на зомбі під впливом біологічної зброї під назвою T-вірус, створеного фармацевтичною компанією Umbrella.

Два протагоніста, Леон Скотт Кеннеді і Клер Редфілд, намагаються покинути місто. По дорозі вони зустрічають інших людей, які вижили, і стикаються з творцем G-вірусу (потужнішого різновиду Tвірусу) Вільямом Біркіном, який перетворився в мутанта.

Історія розробки ремейку Resident Evil 2
На ранніх етапах в Capcom обговорювалося безліч варіантів. Творці намагалися встановити вид від першої особи і фіксовану камеру в дусі «старої школи», але в кінцевому результаті вирішили, що управління від третьої особи працює краще. І хоча не всі фанати сприйняли дане введення, після виставки E3 2018, реакція в цілому була позитивною.

Скріншот з гри Resident Evil 2

Продюсер Цуєси Канда заявив, що гра не буде підтримувати режим VR, оскільки це зруйнує атмосферу жаху.

Resident Evil 2 не є точним відтворенням оригіналу з сучасною графікою. Це нова частина, створена на основі старої,
– наголосив бренд-менеджер Capcom Майк Лунн.

Фрагменти демоверсії Resident Evil 2 представили на заході Tokyo Game Show 2018. Простежувалося прагнення до фотореалістичності.

Якщо ви хочете показати криваве насильство, можна просто вставити жорстоку сцену. Ми робимо інакше: наша мета – показати насильство в часі, підкреслити, що колись у цьому місці не відбувалося нічого страшного,
– заявив розробник Йосіакі Хірабаясі.

Читайте також  За «двійку» у щоденнику чи запізнення додому він міг удaрити мене по обличчю

Мінімальні системні вимоги Resident Evil 2
Операційна система
Windows 7, 8, 8.1, 10 (64 біт)

Процесор
Intel Core i5-4460 (2.70 ГГц) / AMD FX 6300
Відеокарта
NVIDIA GeForce GTX 760 / AMD Radeon R7 260x (2 ГБ VRAM)
Оперативна пам’ять
8 ГБ
Версія DirectX
11

Рекомендовані системні вимоги Resident Evil 2
Операційна система
Windows 7, 8, 8.1, 10 (64 біт)
Процесор
Intel Core i7-3770 / AMD FX 9590
Відеокарта
NVIDIA GeForce GTX 1060 / AMD Radeon RX 480 (3 ГБ VRAM)
Оперативна пам’ять
8 ГБ
Версія DirectX
11

Відгуки критиків
На сайті Metacritic середній бал проекту на підставі 63 рецензій становить 91 з 100 можливих. Серед усіх частин серії вище була оцінена тільки Resident Evil 4. Критики зійшлися на думці, що це чудове перевидання другої частини RE з новою графікою і геймплейними елементами, де патронів завжди рівно стільки, скільки потрібно, щоб ледве дотягнути до чергової сутички з зомбі.

Користувачі Steam також захоплено відгукуються про ремейк Resident Evil 2 (97% відгуків з майже 2 тисяч виявилися позитивними). Як правило, гру критикують за ті чи інші геймплейні механіки, які перекочували з оригіналу.

Трейлер гри Resident Evil 2 – дивіться відео

Кінематографічний трейлер гри Resident Evil 2 – дивіться відео

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -