“У нього сльози замерзли на обличчі”: У Львові вихователька дитсадка “забула” дитину на морозі

Сьогодні, 7 грудня, у приватному дитсадку “Пташеня. Дитячий простір” трапився скандал – після прогулянки із дітьми вихователька залишила на вулиці малого хлопчика.

Першою про це розповіла львів’янка п. Ольга у спільноті “Варта 1” у Фейсбуку, яка стала очевидцем події та надала допомогу дитині.

“Сьогодні гуляли з дочкою біля будинку. Біля нас зразу знаходиться дитячий садок “Пташеня. Дитячий простір” за адресою Довженка, 12. Я почула плач і крик дитини про допомогу, але саму дитину видно не було. Я підійшла ближче до огорожі і прислухалася, не могла ніяк зрозуміти звідки лунає плач, адже вихователів не було на вулиці. Коли ми підійшли ближче до воріт, я побачила хлопчика, який кричить і плаче під дверима садочку.

Я так зрозуміла, що його залишили навулиці – просто забули. Біля воріт зібралося вже декілька людей, але ніхто не міг зайти. Ми довго дзвонили. Потім прийшов хтось забирати дитину і я з малою підбігли до хлопчика. В нього аж сльози замерзли на обличчі. То просто жах.

Зі мною підбігла ще одна жінка і ми повели хлопчика в групу, де нам не дуже активно відкрили. Я, звичайно, почала кричати до вихователя, покликала адміністратора і сказала нехай дзвонять батькам хлопчика. Адміністратор сказала, що спочатку поговорить з вихователем, тоді я хотіла визвати поліцію. Вона подзвонила батькові хлопчика (надіюся що то насправді тато того хлопчика) і дуже НІЖНО розказала про ситуацію.

Не розумію як такі люди працюють з дітьми!!! Надіюся батьки, які водять діток в цей садок читають це. Я вас дуже прошу розберіться в цій ситаації до кінця. Сьогодні цей хлопчик, а завтра може бути ще хтось.

І мене не покидає думка, що би було з дитиною, якби він плакав не голосно і не кричав. Коли би вихователь зрозумів, що в групу вона привела не усіх дітей?”, – сказано у дописі п. Ольги.

У садоку не заперечують факт недбалості та обіцяють з’ясувати ситуацію. Про це адміністрація дитсадка повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

“Сьогодні у нашому садку справді трапилась ситуація, про яку описано на Варті1, яка є жахливою і прикрою для нас.

Діти повертались з прогулянки до садка, близько 20 діток та 2 вихователів. Вихователь, яка йшла позаду відволіклась на двох діток, які стояли в парі і почали сваритись між собою. Двері садка зачинились і вихователь не зауважила, що один хлопчик залишився за дверима.
Оскільки двері в садку знаходяться на магнітному замку, дитина не могла сама потрапити до садка. Група знаходиться на 2 поверсі.

Уся ситуація від моменту, коли група зайшла в садок, де встановлено відеоспостереження до моменту, коли небайдужі мами привели дитину в садок пройшло 7 хвилин. Між 12:57 та 13:04.
Ми дуже вдячні людям, які проявили небайдужіть. Щодо ситуації вже всередині садка, яку ми можемо відстежити по камерах спостереження. На жаль нам не вдалось поспілкуватись і дізнатись про ситуацію, оскільки був певний тиск і погрози, керівник садка звязалась з батьками, пояснила ситуацію, також батьки мали змогу поговорити з жінками, які зреагували на кризову ситуацію безпосередньо і почути все з їх уст. Ми намагаємось зв’язатись з пані Олею, щоб розібатись в ситуації до кінця, поки нам це не вдається. Поміж тим, відповідальність наша, і ми приймемо міри та правки в посадові інструкції. Далі інформуватимемо”, – сказано у дописі адміністрації.

Natalia

Recent Posts

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі Свято світлого Христового…

22 хв. ago

“Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків”: куди пре мороз, дощ і снігопад…

"Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків": куди пре мороз, дощ і снігопад...…

3 години ago

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби Міністерство оборони…

4 години ago

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

12 години ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

12 години ago

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками – карта областей

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками - карта…

16 години ago

This website uses cookies.