У США слідчі представили 300 документів про співпрацю Манафорта з Партією регіонів і Опоблоком

В електронному листуванні активно обговорюється політична кампанія колишнього президента України Януковича і Партії регіонів, опрацьовуються деталі його робочих поїздок і медіа-політика.

У США слідча група спецпрокурора Роберта Мюллера представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці колишнього керівника передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта з Партією регіонів і партією «Опозиційний блок».

Як повідомляє «Голос Америки», опублікована низка документів, пов’язаних зі справою Манафорта, яка розглядається у федеральному окружному суді. Крім оприлюднення імен 35 свідків, яких планує викликати сторона звинувачення, стали відомі деякі деталі співпраці з тодішнім президентом України Віктором Януковичем, Партією регіонів і Опозиційним блоком. Документи стосуються різних часових періодів.

Зокрема, в електронному листуванні активно обговорюється політична кампанія Януковича і Партії регіонів, опрацьовуються деталі його робочих поїздок і медіа-політика. Документи, надані слідством, проливають світло на особливості української політики, які були приховані від уваги громадськості. Наприклад, Манафорт у листі своєму партнеру – політичному консультанту Тедові Дівайну детально розписує, як має виглядати виступ тодішнього прем’єр-міністра Миколи Азарова на з’їзді Партії регіонів 9 вересня 2010 року.

«Азаров виступатиме 10-12 хвилин російською мовою. Він повинен розкритикувати Тимошенко за безлад, який вона залишила після себе і представити виборчу платформу. ВФЯ (Віктор Федорович Янукович) виступить з 5-7 хвилинною промовою українською мовою, де повинен представити свою програму «Україна для людей», – писав Манафорт.

Також у документах фігурує вартість проведення з’їзду Партії регіонів – $565 тис. У документах можна побачити проект договору про надання консультаційних послуг уряду Януковича від імені фірми Devine Mulvey Longabaugh. За квітень і травень 2014 року фірма мала отримати $200 тис. Також, згідно із судовими документами, Манафорт написав Януковичу, що «ми активно розвивали концепцію антисемітизму, як частини (поглядів) (української) опозиції. Це було ключовою частиною нашої вашингтонської стратегії».

У документах також можна побачити запитання, які було поставлено на прес-конференції Януковича, присвячені 100 дням його перебування на посту президента України, і відповіді, які було дано. Докази, надані командою спецпрокурора Мюллера, можуть бути оскаржені захистом і не визнані судом.

Наступне судове засідання відбудеться 31 липня в федеральному окружному суді Олександрії, штат Вірджинія.

Раніше спеціальний прокурор США Роберт Мюллер оприлюднив 500 речових доказів проти екс-радника Януковича Пола Манафорта.

Зазначимо, що правоохоронці США розкрили схему виводу близько 700 мільйонів доларів, якою упродовж 2008-2014 років користувалось оточення українського президента-втікача Віктора Януковича.

Tanya

Recent Posts

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

6 години ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

6 години ago

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками – карта областей

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками - карта…

10 години ago

В Офісі президента сподіваються на “європейське рішення” стосовно українських чоловіків за кордоном

В Офісі президента сподіваються на "європейське рішення" стосовно українських чоловіків за кордоном Радник керівника ОП…

12 години ago

Стосується всіх, хто виїхав: Подоляк розповів, що на них чекає – буде спільне рішення по всьому ЄС

Стосується всіх, хто виїхав: Подоляк розповів, що на них чекає - буде спільне рішення по…

14 години ago

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство (ФОТО)

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство…

16 години ago

This website uses cookies.