“Нутрощі руками рвав і на палицю намотував”: Підлітки по-звірячому пошматували молоду жінку, матір 5-ох дітей

Тільки після стихійних мітингів місцевих жителів розслідування жорстокого вбивства і зґвалтування 40-річної матері п’яти дітей було передано в Москву, а всі підозрювані у злочині підлітки були затримані.

У селищі Псебай Краснодарського краю – горе. Жителі селища тільки що поховали загальну улюбленицю, мати п’ятьох дітей Наталю Дмитрієву. Вірніше, поховали все, що від неї залишилося після жорстокої розправи, яку над нею вчинили 16-річний нелюд і його 20-річний приятель. У день похорону поліцейські патрулі стояли на кожному кроці. За словами місцевих жителів, людям чомусь забороняли знімати.

Донечко моя! Краще б мене вбили! Ось яка вона красуня у мене була, а тепер подивіться, що вони з неї зробили: вухо відрізано, губи ось так роздерті, все тіло ножем порізане, кістки на голові переламані. Нутрощі були розмотати – кажуть, руками рвав і на палицю намотував. Це що, це що, люди?! – побивається в плачі літня мати Наталії Раїса Іванова.

Складно повірити, що таке з Наталією могли зробити люди. А якщо точніше, то підлітки. Всіх подробиць трагедії, виходячи з етичних міркувань, описати неможливо. Але по-звірячому пошматоване, понівечене тіло жінки шокувало навіть досвідчених сищиків, які багато побачили в своєму житті. Фахівці підключилися до розслідування тільки після того, як справа про звіряче вбивство мешканки Псебай отримало широкий резонанс.

Опівночі 13 травня 40-річна Наталія, мати п’ятьох дітей, поверталася додому після зустрічі з подругою Вірою в місцевому кафе “Івушка”. Як показали камери відеоспостереження, за нею слідом йшли два підлітка. До будинку Наталя вже не дійшла.

Що сталося між Наталею і підлітками в темному провулку, ніхто не знає. Однак для неї це закінчилося справжнім пеклом. Опис того, що витворяв вбивця, більше схоже на сюжет фільму жахів: за попередньою інформацією, спочатку Наталю вдарили великим каменем ззаду. Потім поглумилися над нею, порвали рот, вуха, розбили череп камінням. Потім садист витяг внутрішні органи жінки. Це була страшна і болісна смерть.

Стогін бідної жінки сусіди чули протягом 20 хвилин. До свого будинку багатодітна мати не дійшла 50 метрів.

– Я прокинулася від шуму. Вийшла на ганок, почула, як чоловік каже: “Життя або …”І далі я не зрозуміла. І жалібні стогони жінки я чітко чула: “Не треба, не треба…” А потім я почула хрипи, як ніби він її душив. Зайшла додому, стала набирати поліцію. І ось до їх приїзду він, мабуть, і наносив удари Наталі. Ніби людина каменем по землі б’є, – згадує ту страшну ніч сусідка Ніна Тарасова.

Сусідка розбудила чоловіка. Той вийшов на ганок, запитав, що за шум. У темряві розгледів тільки силуети чоловіка і жінки. На окрик хлопець пояснив, що, мовляв, його дружина впала. В той момент жінка вже не видавала ні звуку.

– Тут іноді бувають інциденти, – пояснює Олександр Тарасов. – Не очікували, що це вбивство. Звичайно, якби ми знали, то, дійсно, хоча б з вилами вийшли.

Як пізніше з’ясується, вбивця продовжив знущатися над жертвою, відтягнувши тіло подалі в кущі. До тих пір, поки до місцю не під’їхав поліцейський уазик з дільничним. Коли фари освітили місце, нелюд втік через яр.

Дільничний відразу виявив туфлі, телефон і пляма крові на дорозі. По рації попросив підкріплення і звернувся за допомогою до козаків. Повноцінне відділення поліції в Псебай давно вже закрили, залишивши на весь 15-тисячній селище двох осіб у вартівні і одного дільничного.

Понівечене тіло Наталії виявили відразу – в кущах. Козаки з поліцейськими почали прочісувати вулиці.

– Дивитися на тіло було неможливо, – тихо говорить один з місцевих козаків, який був на місці вбивства.

У будинку Наталії троє малюків ще не знають про те, що мама більше ніколи до них не прийде. Лише дорослі діти і чоловік Наталії Олексій як тіні ходять по будинку. Складно передати словами їх стан.
– Я ж не проти був, щоб вона пішла в кафе з подругою. “Сходи, – кажу, тому що, зрозуміло, всі ці домашні справи заїдають. – Ти постійно вдома, з діточками…” Ось і відпустив, – згадує Олексій.

За столом, де зібралася велика родина Дмитрійових, запанувала тиша.

О 10 годині вечора зателефонував, кажу: “Може бути, у нас вдома посидьте?” “Ні, – відповідає, – розговорилися, ще тут побудемо”. Ну, я діточок спокутував і ліг спати, – продовжує Олексій.

Він тримається, займається дітьми, але в очах – порожнеча і невимовне горе. Це страждання людини, який переживає не просто смерть коханої дружини – втрату душі, яку спочатку вивернули навиворіт, а потім поховали.

Дворічна Ірочка – копія мами – від тата не відходить. Старші – 16-річний Діма і 19-річний Женя – стоїчно тримаються. Вони гордість сім’ї, обидва відмінники. Один пройшов стажування в Німеччині, вчиться на агронома, інший – спортсмен, призер олімпіад.

Подружжя прожило разом 20 років. Олексій до дрібниць пам’ятає день їхнього знайомства на “швейке” – так називають місцеву фабрику. Вже через рік в сім’ї з’явився перший син. Потім ще троє хлопчаків, а два роки тому Наталя народила довгоочікувану доньку.

– Наталя завжди доглядала за собою: після п’ятьох дітей зберегла фігуру, навіть вдома у неї завжди була укладочка, – згадують її подруги. – Вона рукодільниця була. У квартирі всюди зроблені власноруч кошики, картини, фіранки.

20-річного Савелія, друга Максима, затримали першим. Поруч з місцем вбивства.

Цей пояснив, що, мовляв, я не місцевий, випивав і загубився, почав блукати, – говорить один з козаків.

На допит відразу ж привезли і чоловіка Наталії. Дізнавачі, як зазвичай, перевірили в першу чергу причетність до вбивства чоловіка. І як зазвичай, дуже цинічно.

– Нічого не пояснили, сказали, ти ж її по-звірячому вбив, спотворив, витягнув кишки назовні, – згадує допит Олексій.

Вранці затримали 16-річного Максима. Він відразу у всьому зізнався. Його друга Савелія тоді відпустили на свободу, і він швидко поїхав до Краснодару.

Сім’я Максима через цькування односельчан з дому не виходить.

– Ми нікого не намагалися відкупити. Це все брехня. Я вважаю, що будь-яке зло повинно бути покаране і повинна наступити справедливість, – каже через домофон крізь сльози мама Максима. – Нас зацькували, молодшого побили в школі. Ми не виходимо, нам загрожують. Але я не вірю, що мій син міг таке зробити. У нас подвійне горе, і ми співчуваємо тій родині.

Бабуся Максима теж в винність онука не вірить. Вважає, що його підставив старший приятель – Савелій, щоб самому не отримати довічний термін.

– Звичайно, наш і взяв на себе всю провину, злякався. Я кажу: “Як ви це могли зробити?!” А він взагалі не розумів цього, не знає цих деталей, по цю хвилину не знає, що там було, – розводить руками вона.

Місцеві козаки також здивувалися, коли дізналися ім’я головного підозрюваного.

– Ми були шоковані. Максим завжди був в адекватний. У нетверезому стані він все одно слово розумів. Отож, коли ти їм зауваження, вони: “Все, дядько, все нормально, вибачте, ми зараз розходимося”. Тобто поводилися адекватно. Але тут така смерть… Я вам скажу, це не алкоголь.

Чи могли підлітки пристати в темному провулку до жінки і озвіріти після грубого відсічі, зараз розбирається слідство. Відомо, що в крові двох виявили не тільки вбивчу дозу алкоголю, але і наркотики.

Tanya

Recent Posts

Такі підуть до армії: у Генштабі розповіли, на кого з обмежено придатних розраховують

Такі підуть до армії: у Генштабі розповіли, на кого з обмежено придатних розраховують Статус давали…

4 години ago

На всіх українців із 17 липня очікує велика зміна: що запроваджують

На всіх українців із 17 липня очікує велика зміна: що запроваджують В Україні із 17…

6 години ago

Не 2024-ий: переможець “Битви екстрасенсів” назвав рік закінчення війни

Не 2024-ий: переможець "Битви екстрасенсів" назвав рік закінчення війни Український екстрасенс і ясновидець Валерій Шатилович…

8 години ago

“Несамовитий холод пре в ці області, прогнозом стривожені навіть синоптики”: де буде мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?

"Несамовитий холод пре в ці області, прогнозом стривожені навіть синоптики": де буде мороз у -10…

10 години ago

Кому не треба йти до ТЦК за новим законом про мобілізацію

Кому не треба йти до ТЦК за новим законом про мобілізацію Кому не треба йти…

12 години ago

Всесвітній скандал! Вже навиступалися! Україну хочуть дискваліфікувати з Євробачення. Причина вас шокує – деталі…

Всесвітній скандал! Вже навиступалися! Україну хочуть дискваліфікувати з Євробачення. Причина вас шокує – деталі... Пoляки…

14 години ago

This website uses cookies.