Categories: Життя

Кому я потрібна із двома діточками, якщо рідний чоловік відмовився від нас. Просто зібрав речі, сказав, що любить іншу, і пішов

Нічне чергування

Надія сиділа біля розчиненого вікна. Вітер перебирав її неслухняне волосся, а разом з ним – думки, які хаотично снували у голові. Кому вона потрібна із двома діточками, якщо рідний чоловік відмовився від них. Просто зібрав речі, сказав, що любить іншу, і пішов.

Вона його не зупиняла – мовчки, не проронивши жодної сльозинки, відпустила. Лише душа ридала від самотності. Але він цього не бачив. Цих німих сліз не бачив ніхто.

Вона майже ніколи не плакала, бо звикла бути сильною – з маленьким дітьми, які постійно потребують її допомоги і підтримки, з хвoрими, для яких Надія – медсестра одного з відділень районної лікарні – була не просто хорошим медиком, а чуйним співрозмовником, доброю порадницею.

Поспіхом збираючись на чергування у нічну зміну, вона зловила себе на думці, що іншим уміє допомогти розібратися у складних життєвих реаліях, а от свою сім’ю не зуміла вберегти. Ні, вона могла б, але не стала цього робити. Він не схотів залишитися з нею, а тримати пташку у клітці суперечить її принципам. Назад вороття немає. Що сталося, те сталося. З дітьми колишньому чоловікові не забороняла бачитися – він був і залишається їх батьком, просто перестав існувати для неї, хоч колись була у нього без пам’яті закохана.

Помалу догорав її вогник почуттів. Вона жила лише ними – своїми найдорожчими у світі діточками і хвoрими, які завжди чекали її привітного, теплого слова.

…Нічне чергування практично нічим не відрізнялося від попередніх. Ввечері вона зробила укoли своїм пацієнтам і пішла у медсестринську кімнату. Надія витягнула з шухляди журнал і з головою поринула у щасливі та не дуже історії кохання.

Аж раптом її увагу відволік настирливий дзвінок у двері. Схопившись, вона помчала до них. Щойно відчинила двері, побачила чоловіка із перeламаним закрuвавленим носом. Скривившись від бoлю, він все ще невідривно тримав руку на дзвінку. Надія зловила її і мовчки повела чоловіка до перев’язочної, немов маленьку дитину. Попередньо зателефонувавши лікарю, ввела знебoлююче, спинила кpoв. Коли лікар оглянув пацієнта, зробила перев’язку.

– Ви мені життя врятували, – сказав Петро Надії під час ранкового обходу.

– Та що ви перебільшуєте? – віджартовувалась медсестра. – І з перелaманими носами люди живуть.

Петро гірко усміхнувся. Цю вимушену усмішку жінка одразу ж вловила своїм поглядом. Вона відчула, що вчорашня історія, фінал якій – розбuтий ніс, була не те що неприємною, а бoлючою для її пацієнта. Тож одразу поспішила до дверей.

– Чому ви не запитуєте, що зі мною вчора трапилося? – запитав Петро, коли Надія вже відчинила двері.

– Бачу, що вам це неприємно згадувати. А якщо маєте бажання виговоритися, я завжди буду рада вислухати і, при можливості, допомогти.

Петро розповідав довго, затинаючись і час від часу ковтаючи останні склади слів. Було видно, що йому бoляче заново переживати вчорашній день.

Зі слів Петра Надія зрозуміла, що він спіймав на зрaді свою дружину і вже колишнього найкращого друга. Натомість, щоб виправдовуватися, хоч і так все було зрозуміло, той поліз у бiйку, яку сам і спровокував образами та принизливими словами в адресу Петра, перeламав йому ніс.

Уважно вислухавши пацієнта, Надія запевнила Петра, що ці люди не варті його переживань, адже про його почуття вони теж не думали. Щоб якось заспокоїти і підтримати його, медсестра розповіла історію свого нещасливого шлюбу.

Обоє покинуті і зрaджені, вони відчували велику необхідність спілкуватися. Їх об’єднувало чимало захоплень, навіть книги однакові читали.

…Коли виписувався з лікарні, Петро усвідомлював – він вже не зможе жити без цієї жінки. Без її ніжного голосу, турботливих рук, щирих і блакитних, як небо, очей. Ось так інколи нема зле, щоб не вийшло на добре.

Оля ГЛАДЧУК-ПОПАДЮК

За матеріалами видання Наш День

Tanya

Recent Posts

“Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків”: куди пре мороз, дощ і снігопад…

"Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків": куди пре мороз, дощ і снігопад...…

38 хв. ago

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби Міністерство оборони…

2 години ago

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

10 години ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

11 години ago

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками – карта областей

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками - карта…

14 години ago

В Офісі президента сподіваються на “європейське рішення” стосовно українських чоловіків за кордоном

В Офісі президента сподіваються на "європейське рішення" стосовно українських чоловіків за кордоном Радник керівника ОП…

17 години ago

This website uses cookies.