Categories: Життя

Коли каятись запізно. Забрала чужого чоловіка і тепер нещасна

Я завжди заздрила своїй подрузі. Ніби й зізнаватись в цьому непристойно, тільки правду все одно не сховаєш. Їй завжди щастило! Про таких, раніше говорили, що вони народилися «із золотою ложечкою в роті». Так і Лариса – їй завжди діставалося найкраще, і чоловік теж. Тільки вона вічно усім незадоволена була, бурчала і сварилася.

І чоловіка свого вона зовсім не цінувала. Я точно це знаю, тому що як не зустрінемося, вона його останніми словами криє: і жадібний він, і гуляє, і грубий, і невихований, і вдома не допомагає, і інтересів у нього ніяких немає. І не розлучається вона з ним тільки тому, що не хоче позбавляти дитину батька, хоча він все одно з синочком зовсім не займається. Я слухала, згадувала її чоловіка і не вірила! Тому що я сама з її чоловіком знайома і бачила, що він м’який, добрий, веселий, з хорошим характером, та й заробляє пристойно. Чесно сказати, він мені відразу сподобався. Я тоді від заздрощів позеленіла, коли Лариса за нього заміж вийшла.

Напевно, тому я з самого початку співчувала чоловікові подруги, жаліла його і в глибині душі вважала подругу негідною його. Коли у нас з ним роман почався, я навіть не помітила. Спочатку усвідомила, соромно стало, адже недобре це. А потім подумала, а чому і я щасливою бути не можу?! Не все ж в цьому житті краще повинно подрузі діставатися.

Коротше, забрала я чоловіка у подруги без жодних докорів сумління! Він спочатку так просто до мене переїхав, а потім і розлучився. На дитину відразу по суду став аліменти виплачувати і ще злегка зловтішався, говорив, що велика частина зарплати у нього готівкою в конверті видається, так що тепер цих грошей його колишня дружина не побачить.

А потім почалося наше сімейне життя, і виявилося, що це зовсім не свято, як я раніше думала. Згодом я стала розуміти, що моя подруга була, не так вже й неправа щодо свого чоловіка. Перше, що я помітила, що він жодного разу не згадує свого синочка. Навіть про його день народження я нагадала, але він все одно не привітав його. Коли я запитала, він став говорити, що повністю порвав з минулим, і не хоче, щоб воно заважало в його нового життя. Але ж дитина не винна!

А потім все і почалося: приходячи з роботи, чоловік вимагав їжу, дивився телевізор, читав газети і зовсім не звертав на мене уваги. Коли я намагалася щось сказати, він дорікав мене в тому, що я невдячна, що він заради мене покинув сім’ю, а я ще виступаю. І жадібним він виявився жaхливо – кожен раз на харчування і необхідні речі гроші доводилося випрошувати, а він все обзивав мене марнотратницею і ставив у приклад свою колишню дружину, яка сама добре заробляла.

Все те, про що розповідала моя подруга, стало дійсністю поступово. Хорошим, милим і добрим мій чоловік був зі сторонніми людьми, на роботі, а вдома ставав самим собою: хамським, невихованим, жадібним, дріб’язковим неробою.

Нещодавно я зустріла свою, тепер вже колишню, подругу. Я хотіла звернути вбік, щоб не попастися на очі, але вона мене покликала. Я злякалася, що Лариса мені скaндaл влаштує, зганьбить прямо на вулиці, але помилилася. Лариса була веселою, добре виглядала і. А потім вона запитала: «Ну що, очі завидющі, наїлася вже«щастя»з чужим чоловіком?» І запитала-то зовсім беззлобно, навіть співчутливо. Та ще попередила, що якщо до сих пір я нічого не зрозуміла, то з часом обов’язково дійде!

Вдома я чоловікові сказала, що зустріла Ларису. Він тут же почав її лаяти, обзивати, говорити, який він нещасний був, а мені раптом стало так гидко. Я згадала, що раніше він теж завжди лаяв дружину, скаржився на неї, але тоді я йому співчувала, вірила і навіть раділа, що про везучу подругу такі слова чую. А зараз зрозуміла, що, може бути, він і про мене комусь те ж саме говорить, співчуття шукає.

Забрала я чужого чоловіка, але щастя з ним не отримала. Розумію, що сама у всьому винна, і самій потрібно вихід шукати. Найгірше те, що я при надії, правда, термін маленький ще. Позбутись не хочеться жахливо, я ж про дитинча давно мріяла, але й народжувати з таким чоловіком страшно, тому що не стану я з ним жити – це вже розумію. Ось і потрапила я в пастку власної заздрості, тільки життя собі зіпсувала. Хочу порадити з власного досвіду – якщо ваш коханий сильно дружину лає, подумайте гарненько, як би вам на її місці не опинитися! І не все, чому ви заздрите, варто того. А я від заздрощів зовсім вилікувалася, тільки от якою ціною?!

Марина К

Tanya

Recent Posts

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі

Великий гріх: які продукти та предмети категорично не можна освячувати великодньої ночі Свято світлого Христового…

24 хв. ago

“Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків”: куди пре мороз, дощ і снігопад…

"Сильне похолодання суне в області України, прогноз приголомшив синоптиків": куди пре мороз, дощ і снігопад...…

3 години ago

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби

Туберкульоз, ВІЛ і легка розумова відсталість: в Україні розширили перелік придатних до служби Міністерство оборони…

4 години ago

“З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби”: кого ТЦК поки не чіпатиме?

"З 18 травня в ухилянтів не залишиться шансів сховатися, мобілізація застосує радикальні засоби": кого ТЦК…

12 години ago

Скільки коштує ігнорувати військовий обов’язок? Штрафи вже досягають божевільних меж

Скільки коштує ігнорувати військовий обов'язок? Штрафи вже досягають божевільних меж Наступ адміністративної відповідальності можливий з…

13 години ago

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками – карта областей

На нас чекає крижаний Великдень: Україну вже накриває моторошне похолодання із сильними заморозками - карта…

16 години ago

This website uses cookies.