Ліквідація “карт поляків”: Чого чекати українцям через закон про “бандеризм”

У відповідь на польський закон про “бандеризм” у Верховній Раді пропонують люструвати власників “карт поляка”.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив депутат від Радикальної партії Ігор Попов.

За його словами, Верховна Рада готує проект резолюції “у відповідь на провокаційний польський закон”.

Депутат написав, що крім оцінки рішення Сейму і закликів ветувати цей закон потрібен комплекс рішень для запобігання зростаючих претензій політичної влади Польщі, оскільки справжньою причиною недружніх дій є ревізія підсумків війни і можливий перегляд кордонів.

“У зв’язку з цим необхідно провести облік виданих громадянам України” карт поляка “і розглянути варіант обліку наявності таких карт при призначенні на державні посади, а також посади в спецслужбах, правоохоронних органах і ВСУ”, – написав депутат.

Він додав, що також необхідно захистити українські архіви від доступу зацікавлених у фальсифікації історії представників Польщі. При цьому особливу увагу звернути на захист документів про право власності на землю і нерухомість на територіях України, які раніше входили до складу Польщі.

Карта поляка” – це документ, який підтверджує приналежність громадянина однієї з країн СНД і Балтії до польського народу. Власник “карти поляка” має ряд прав негромадянського характеру в Польщі. Наприклад, легально працювати на території Польщі без отримання спеціального дозволу на роботу, займатися на території Польщі підприємницькою діяльністю на тих же підставах, що і громадяни Польщі, безкоштовно відвідувати всі державні музеї Польщі та ін.

Читайте також  Сім’я українців підчепила в Туреччині вірус Koксакі, ситуація складна

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -