Савченко опублікувала списки утримуваних в РФ і на Донбасі українців

За словами Савченко, в даних списках можуть бути неточності Народний депутат Надія Савченко опублікувала списки утримуваних в Російській Федерації і на окупованому Донбасі українців.

Відповідну інформацію вона розмістила на своїй сторінці у Facebook. “Чому потрібно публікувати списки полонених і зниклих безвісті людей? Та для того щоб їх можна було знайти!…Тепер, як здійснюється обмін “всіх на всіх”. Не треба вигадувати нічого нового. Класичний метод обміну в три етапи добре показав себе в багатьох країнах світу під час війн”, – написала вона. За її словами, перший етап полягає у обміні по списках, які підтверджує кожна сторона. Відповідно до другого етапу, з тих, хто залишився в списках, розшукуються всі полонені що залишилися живі. Згідно з третім етапом, за словами Савченко, всіх, кого знайти не вдалося визнаються мертвими або безвісті зниклими. “Ми маємо дві категорії обміну.

Перша категорія це наші військовополонені, що знаходяться на окупованій, Росією, території Донецької та Луганської областей України. Українською стороною подається запит на 129 людей. Протилежна сторона підтверджує 42 людини. Ще Україною розшукується 494 безвісті зниклих. Вони пропорційні обміну на ув’язнених в Україні по списках, які запрошують представники окупованих, Росією, територій Донецької й Луганської областей України.

Від ДНР в списках таких людей 524, а від ЛНР – 377 людей. Частину людей з цих списків українська сторона також підтверджує, приблизно 256. При таких розкладах маємо перший етап обміну підтверджених осіб з обох боків – це 42 на 256″, – написала вона. Також вона повідомляє, що у російських в’язницях та в окупованому, Росією, Криму на даний час утримуються 44 людини.

В Україні за злочини скоєні проти територіальної цілісності України та проти українського народу в період з 2014 по 2016 роки засуджено 102 росіянина.

Читайте також  Навіть не усвідомили своєї провини: у Тернополі батьки на півтори години покинули маленьку дитину в зачиненому автомобілі

“Маємо перший етап обміну по другій категорії “всіх на всіх” – це 44 на 102…Далі починається робота над другим етапом: пошук людей з непідтверджених списків. І коли ми уважно подивимося на списки то побачимо, що очільники ДНР і ЛНР в списках своїх людей подали дуже багато росіян: 47 росіян в списках від ДНР (вони відмічені помаранчевим кольором) і 4 росіянина в списках від ЛНР (вони помічені жовтим кольором)”, – додала Савченко.

За словами Савченко, в даних списках можуть бути неточності, оскільки відомості збиралися протягом 9 місяців. “В цих списках, що ми зібрали за дев’ять місяців після мого повернення, вже можуть бути неточності. Когось могли обміняти так, що й ніхто не знав, про когось можуть бути не точні чи не повні данні…”, – пояснила вона.

Шукайте деталі в групі Facebook


Повідомляє -