До збитого сином Шуфрича пішохода привезли одного з десяти кращих реаніматологів світу

В ізраїльському медичному центрі анонсують приїзд нової бригади медиків.

Тисячі гривень щодня витрачає родина депутата Нестора Шуфрича на лікування Олексія Мельниченка, котрого його син збив на пішохідному переході в Києві. Постраждалого доглядають у приватній клініці, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ранок у Шуфричів починається з візиту до потерпілого, куди ходять за чергою – в четвер був старший брат винуватця ДТП. Із клініки він вийшов разом із батьком постраждалого пішохода, однак коментувати будь-що відмовився. “Є ситуація, є учасники цієї ситуації і є якісь речі, котрі вони хочуть залишити всередині, і вони мають лишатися всередині”, – пояснив він.

Батько і брат збитого Олексія покинули роботу, приїхали з Херсона до столиці та вже п’ятий день поспіль ходять в одну з найдорожчих клінік Києва. Мельниченка провідують по кілька разів на добу, бо живуть неподалік – у квартиру їх поселив старший Шуфрич. Батько каже, що стан Олексія іще загрозливий. “Найголовніше, щоби не було ніяких пошкоджень – розумових, рухальних. Будь-які непередбачувані ситуації в ближчі два дні можуть статися”, – твердить Віктор Мельниченко.

Професор із Ізраїлю Яків Сіван попереджає, що проявитися можуть ускладнення в голові, легенях і на нозі. “По-перше, у нього є киста в голові, яка може знову закровоточити, і це може стати серйозним ускладненням. Друга проблема – це те, що у нього пневмонія. І третя – перелам ноги, де може виникнути інфекція”, – пояснив один із десятки найкращих реаніматологів світу.

Цього фахівця запросив батько винуватця аварії, саме депутат узгодив з лікарями гонорари, розміри котрих є таємницею. Витрачатися нардеп буде й далі – фахівці з медцентру Тель-Авіва кажуть, що як тільки постраждалого парубка переведуть з реанімації, прилетить нова група лікарів, третя за ліком. “Іде на поправку достатньо швидко. Поки що ми всім задоволені, дай Боже, щоби нічого не змінилося. Якщо позитивна динаміка триватиме, приїдуть військові лікарі-реабілітологи, займатимуться терапією, відновлювати всі функції після таких травм”, – розповів представник медичного центру Григорій Фрідман.

Одна доба перебування в реанімації без лікування в цьому центрі коштує до 5 тисяч гривень, а залучення іноземних лікарів – близько 140 тисяч. Такі розцінки розміщені на сайті клініки, де лежить Мельниченко. Однак його рідні уникають будь-яких коментарів щодо витрат на лікування. “Жодних розмов про гроші ми зараз не ведемо. Нам зараз найголовніше – одужання Олексія. Всі інші питання-розбірки потім, і все рівно це лишиться закритою інформацією, не буде афішуватися. Ми не хочемо ламати чиїсь долі – ось поки все”, – пояснив батько постраждалого.

Скільки триватиме період реабілітації пішохода, ніхто не береться прогнозувати, а в прокуратурі все ще мріють долю молодшого Шуфрича відкоригувати – після рішення суду, який відпустив винуватця аварії на батьківські поруки, сторона обвинувачення планує подати апеляцію та домогтися для нього домашнього арешту.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Tanya

Recent Posts

Синоптик здивував прогнозом на травень: якої погоди чекати українцям

Синоптик здивував прогнозом на травень: якої погоди чекати українцям Перша половина місяця буде прохолодною, навіть…

2 години ago

Україну у травні зачепить хвиля снігопадів: дати і карта погоди

Україну у травні зачепить хвиля снігопадів: дати і карта погоди В Україні на початку травня…

4 години ago

Синоптик попереджає про сильне похолодання в Україні: температура впаде до -3°

Синоптик попереджає про сильне похолодання в Україні: температура впаде до -3° Це похолодання буде доволі…

12 години ago

На Великдень в Україні буде тепло, але є нюанс, – синоптик

На Великдень в Україні буде тепло, але є нюанс, - синоптик Саме 5 травня очікується…

14 години ago

Не з’явився до ТЦК: тепер у “ухилянтів” можуть забрати все майно і навіть житло

Не з'явився до ТЦК: тепер у "ухилянтів" можуть забрати все майно і навіть житло Тепер…

16 години ago

Штрафи за ухилення від мобілізації зростуть у 30 разів: скільки доведеться платит

Штрафи за ухилення від мобілізації зростуть у 30 разів: скільки доведеться платит Верховна Рада в…

18 години ago

This website uses cookies.