Калькулятор заслуженого відпочинку. У якому віці українці матимуть право виходии на пенсію

В Україні розпочинається пенсійна реформа.

В уряді назвали прогнозований розмір пенсій в Україні через 10 років
Підвищувати пенсійний вік в Україні в рамках реформи не будуть. Проте урядовці придумали, як “змусити” українців працювати після 60 років – підвищать страховий стаж.

“Підняття пенсійного віку не буде. Цю позицію уряд відстояв у переговорах з МВФ, ця позиція закладена в основу пенсійної реформи. Після досягнення 60 років людина зможе вийти на пенсію. Разом з тим, ми ліквідуємо “зрівнялівку”, коли розмір пенсії практично не залежить від кількості відпрацьованих років. Що відбувається зараз? Аби вийти на пенсію, достатньо мати 15 років стажу. Тобто, якщо людина почала працювати в 25 років, вже в 40, за нашими законами, вона може звільнитися з роботи і очікувати на пенсію. А в 60 років почне отримувати майже таку ж пенсію як і той, хто пропрацював 30-40 років. Ми збільшили страховий стаж, необхідний для оформлення пенсії, до 25 років. Якщо би було підняття пенсійного віку, всі, незалежно від кількості стажу, мали б виходити на пенсію в 63 або в 65 років”, – уточнив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook.
Під час нарахування пенсії братимуть до уваги лише два показники – Мінсоцполітики

Після реформи пізніше виходитимуть на пенсію лише ті, хто не має необхідних років стажу.

“Наступного року виходитимуть на пенсію люди 1958 року народження. Попередні розрахунки показують, що до 90% з них добросовісно працювали усе своє життя і мають необхідний стаж і навіть більший. Тобто, більшість 60-річних українців зможуть без жодних проблем оформити пенсію за віком. Що стосується тих відсотків, кому з якихось причин забракне років стажу, то у них буде можливість або ще рік-два попрацювати, або ж отримати допомогу від держави, але не з Пенсійного фонду”, – зазначив Гройсман. Більше читайте тут: https://tsn.ua/groshi/kalkulyator-zasluzhenogo-vidpochinku-u-yakomu-vici-ukrayinci-matimut-pravo-vihoditi-na-pensiyu-971310.html

Читайте також  Мами України! Помолiться за цю дитину!… Пом’яніть його… Він був сиротою. ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ СИНОВІ УКРАЇНИ!

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -