Categories: Війна

Велика Британія може опинитися на передовій нової війни. Аналітики оприлюднили сценарії закінчення війни в Україні

Велика Британія може опинитися на передовій нової війни. Аналітики оприлюднили сценарії закінчення війни в Україні 

Жоден з них не передбачає повернення до кордонів 1991 року.

Інформує Радіо Трек.

Західні експерти оприлюднили одразу кілька сценаріїв закінчення війни. Вони оприлюднили їх  після того, як проаналізували План Перемоги який нещодавно презентував Володимир Зеленський.  Про це пишуть The Telegraph та Chatham House.

Три сценарії закінчення війни та їхні наслідки 

Автор колонки у виданні The Telegraph і колишній офіцер британської армії Геміш Де Бреттон-Гордон назвав три сценарії закінчення війни в Україні та їхні наслідки для Європи і світу.

Найгірший – це перемога Росії. За словами Бреттон-Гордона, це призведе до війни з Північноатлантичним союзом, де Велика Британія опиниться на передовій.

Найкращий сценарій завершення війни, не думку колишнього офіцера, — це припинення вогню на умовах України. Коли країна-агресор поступиться незаконно окупованими українськими територіями, а Україна повернеться до кордонів 2014 року. Але для цього потрібна повна відданість НАТО та підтримка Плану перемоги України.

І третій варіант закінчення війни (у випадку, якщо План перемоги Зеленського проігнорують), на думку Бреттон-Гордона, – припинення вогню на  умовах Росії. Тобто українські незаконно окуповані території будуть визнані російськими.

– Це, на додаток до жахливих страждань людей у цих регіонах, не принесе довготривалого миру в Європі, – наголосив Бреттон-Гордон.

Водночас оглядач звинувачує уряд Великої Британії у тому, що він втрачає інтерес до ситуації в Україні та не розуміє  наслідків так званого дозволу для Росії досягти успіху у повномасштабній війні. Автор зазначає, що РФ має серйознішу загрозу, ніж ядерна зброя – хімічну зброю, таку як Новачок. Водночас від Заходу немає ніяких погроз стримування у відповідь.

Бреттон-Гордон наголосив, якщо План перемоги Зеленського не зможуть підтримати, це лише додасть сміливості російському диктатору Путіну.

Також він акцентував на тому, що Європі необхідно озброюватися з огляду на присутність Північної Кореї у Європі. Йдеться про інформацію щодо відправлення північнокорейських військових на підсилення ЗС РФ.

Чотири сценарії від Chatham House 

Лондонський аналітичний центр Chatham House оприлюднив чотири ймовірні сценарії закінчення повномасштабної війни в Україні.

  • довготривала війна – конфлікт, який випробовує межі можливостей кожної зі сторін;
  • заморожений конфлікт – перемир’я, яке стабілізує лінію фронту;
  • перемога України – зміна політики Заходу щодо підтримки, що дозволить Україні змусити Росію повернутися принаймні до лінії розмежування станом на 23 лютого 2022 року;
  • поразка України – прийняття російських умов капітуляції (зміна уряду, демілітаризація, нейтралітет) і територіальні втрати.

Експерти пояснюю, що соціологічні, економічні та політичні наслідки війни будуть неминучими, незалежно від того, який з вищеперелічених чотирьох сценаріїв завершення війни справдиться.

Головним викликом після скасування воєнного стану для України стане здатність зберегти достатню єдність і рішучість зміцнити свої інституції та економіку, щоб дозволити їй відновитися та захиститися від майбутніх нападів.

Характер будь-якої мирної угоди, прийнятної для України, визначатимуть такі умови:

  • скільки території контролюватиме країна;
  • розмір економічних збитків;
  • рівень втрати населення;
  • рівень безпеки та необхідних інвестицій у захист для стримування подальшої агресії.

Джерело: Факти

sviti

Recent Posts

Мобілізація жінок неминуча: експерти вказали, куди відправлятимуть служити

Мобілізація жінок неминуча: експерти вказали, куди відправлятимуть служити Яку роботу жінки виконуватимуть у ЗСУ Україна…

36 хв. ago

Курс валют в Україні: “єврофеномен” і стабільний долар – купувати чи продавати

Курс валют в Україні: "єврофеномен" і стабільний долар – купувати чи продавати Долар поки що…

5 години ago

Південна Корея може вступити у війну в Україні: ЗМІ дізналися про плани Сеула

Південна Корея може вступити у війну в Україні: ЗМІ дізналися про плани Сеула Південна Корея…

7 години ago

“Шалений снігопад і могутній мороз пруть в Україну, несамовитий дощ та потужна злива накриють області”: негода і холод

"Шалений снігопад і могутній мороз пруть в Україну, несамовитий дощ та потужна злива накриють області":…

9 години ago

Чи можуть мобілізувати у чужому місті: як уникнути непорозумінь з ТЦК

Чи можуть мобілізувати у чужому місті: як уникнути непорозумінь з ТЦК Чи має значення географічне…

10 години ago

Якою буде зима 2024-2025: синоптики здивували прогнозом

Якою буде зима 2024-2025: синоптики здивували прогнозом Найближча зима буде з аномальними температурами повітря. Повідомляє…

19 години ago

This website uses cookies.