У Гідрометцентрі відповіли, чи повернеться в Україну спека до +40

У Гідрометцентрі відповіли, чи повернеться в Україну спека до +40

В Укргідрометцентрі відповіли, чи буде ще в Україні 40-градусна спека.

Як передає “Хвиля”, про це повідомила метеоролог Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха у коментарі РБК-Україна.

Так, за прогнозами вчених, 2024 рік на планеті може стати найспекотнішим за всю історію спостережень. Україна не стала винятком із цієї тенденції. Зокрема, лише за липень у Києві зафіксували кілька температурних рекордів. Особливо виділився день 17 липня, коли термометри показали безпрецедентні 35,6 градусів за Цельсієм. А на півдні країни подекуди була 40-градусна спека.

“За розрахунками, які є на сьогоднішній день, бачимо тенденцію до того, що вихідні та початок наступного тижня будуть досить спекотними. Показники температури в більшості областей будуть у межах 27-34 градусів, а на півдні – 35-37 градусів. Поки що, 40 градусної спеки на півдні, як це було у липні, за прогнозами не передбачається”, – зазначила Птуха.

При цьому вона підкреслила, що, оскільки настав уже серпень, то ночі стають довшими, відповідно тепер є дещо триваліший період вночі для повітря, щоб воно охололо.

“Тому сподіваємося, що ця хвиля тепла буде вже не такою стомлюючою, але знову ж таки, денні години, звичайно, у ці вихідні (17-18 серпня – Ред.) і на початку наступного тижня будуть досить спекотні”, – сказала експерт.

Птуха також звернула увагу, що у вихідні у західних областях можуть бути короткочасні грозові дощі.

“На вихідних вже не буде такого потужного впливу антициклону Mashal, тому може виникати хмарність, переважно у північно-західних областях. У більшості регіонів утримуватиметься погода без опадів, але в той же час такої стабільно ясно та безвітряної погоди, як зараз, не буде”, – додала метеоролог.

Читайте також  Астролог розповіла, коли закінчиться війна в Україні і чи будуть переговори

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело