Як порушників військового обліку можуть позбавити майна: роз’яснення юристки

Як порушників військового обліку можуть позбавити майна: роз’яснення юристки

За невчасне оновлення даних військовозобов’язаному “світить” штраф. На його добровільну сплату людині виділено всього лише 5 днів.

Про це розповіла адвокатка Олена Хоменко в інтерв’ю виданню ВВС.

Експертка каже, якщо не сплатити штраф – можуть заблокувати рахунок. Якщо там є необхідна сума, то її спишуть, каже адвокатка.

“Якщо ні, рахунки і далі будуть заблоковані, і паралельно ТЦК може робити запити про людину до податкової, реєстру МВС та інших реєстрів, щоб зібрати повну інформацію і перелік майна, яке є в чоловіка”, – каже Олена Хоменко.

Хоменко звертає увагу на те, що сума може йти на рахунки держави кілька днів. Тобто навіть після сплати штрафу рахунки можуть бути ще кілька днів заблоковані.

Якщо людина системно не платитиме штрафів і її борг зросте до орієнтовно 150 тисяч, каже адвокатка, то її майно виставлять на торги.

“Тобто майно не можуть забрати, якщо людина заборгувала державі тільки 25 тисяч. Проте штрафи можуть накладати повторно, та і різних правопорушень може бути багато – не оновив дані, не прийшов на ВЛК, не з’явився по повістці тощо”, – зазначила Олена Хоменко.

Певне майно держава у військовозобов’язаного не може забирати – це, наприклад, колісне крісло, уточнює адвокатка.

Читайте також  Польська влада потішила українських заробітчан під час карантину

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело