Не буде прив’язане до посад і зарплати: в Раді пояснили суть економічного бронювання

Не буде прив’язане до посад і зарплати: в Раді пояснили суть економічного бронювання

В Україні можуть надати підприємствам право на власний розсуд бронювати співробітників, незалежно від їхньої заробітної плати, посади, яку вони обіймають у компанії.

Про це народний депутат України з фракції “Слуги народу”, голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха розповів в інтерв’ю Radio NV.

“Ідея, зареєстрованого законопроекту про економічне бронювання № 11331, полягає в тому, щоб дати можливість саме підприємствам – тобто реальному сектору економіки, бізнесу – самостійно визначати, яких саме співробітників вони хочуть залишити на місцях для того, щоб мати можливість прогнозувати свою подальшу діяльність. Для цього ми хочемо надати підприємствам право на власний розсуд бронювати співробітників, незалежно від їхньої заробітної плати, посади, яку вони обіймають у компанії”, – сказав Наталуха.

Він пояснив, що підприємствам пропонують надати можливість бронювати визначених ними самими співробітників шляхом сплати збільшеного військового внеску у розмірі 20 тисяч гривень на місяць за особу. За його словами, у разі ухвалення закону, забронювати таким чином можна буде не більше 50% військовозобов’язаних у штаті підприємства.

Нардеп зазначив, що запропонована у законопроекті модель проста, оскільки не передбачає жодних додаткових критеріїв.

“Ми не прив’язуємо можливість бронювання до зарплати. Ми не прив’язуємо бронювання до певної посади. Тобто, ми намагаємося максимально уникнути того, щоб дати комусь право говорити, що воюють лише бідні чи воюють лише низькопоставлені особи. Єдиний критерій – для роботодавця ти маєш бути справді цінним, критичним співробітником, від якого залежить робота підприємства”, – уточнив Наталуха.

Читайте також  Десять днів 22-річного Олексія шукали рідні та друзі. Знайшли мepтвим(фото)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело