“Через 48 годин настає смерть, жахлива інфекція викликає некроз і гарячку”: хвороба заражає все більше людей

“Через 48 годин настає смерть, жахлива інфекція викликає некроз і гарячку”: хвороба заражає все більше людей

Весь світ стривожений поширенням таємничої недуги, яка здатна викликати смерть людини всього за дві доби. Світова громадськість пильно стеже за розвитком подій.

Як інформує “

НВ”, у Японії поширюється смертельно небезпечна інфекція, спричинена м’ясоїдними бактеріями, здатними вбити за два дні.

На початок червня 2024 року зареєстровано 977 випадків синдрому стрептококового токсичного шоку (СТШ), що вже перевищило рекорд минулого року, який становив 941 випадок. Стрептокок групи А (ГАЗ), що викликає це захворювання, зазвичай призводить до ангіни в дітей, але деякі штами можуть спричиняти швидкий розвиток симптомів, як-от біль і набряк кінцівок, гарячка, низький кров’яний тиск, некроз, проблеми з диханням, органна недостатність і смерть.

Професор інфекційних захворювань Токійського жіночого медичного університету Кен Кікучі повідомив, що більшість смертей трапляється протягом 48 годин.

“Щойно пацієнт вранці помічає набряк стопи, до полудня він може поширитися до коліна, і він може померти протягом 48 годин”, — зазначив він.

Спалахи інвазивного стрептокока групи А (iGAS), що включає СТШ, спостерігалися і в інших країнах. Наприкінці 2022 року принаймні п’ять європейських країн повідомили Всесвітню організацію охорони здоров’я про зростання випадків після скасування обмежень, пов’язаних із Covid-19. ВООЗ зазначила, що зняття цих обмежень сприяло збільшенню кількості інфекцій.

Кікучі попереджає, що за поточних темпів зараження кількість випадків захворювання в Японії може досягти 2500 цього року, а рівень смертності становитиме 30%. Він настійно рекомендує людям дотримуватися гігієни рук і обробляти будь-які відкриті рани, оскільки пацієнти можуть переносити ГАЗ у кишечнику, що може призвести до зараження через фекалії.

Читайте також  Китай засумнівався в походженні коронавірусу

Для запобігання поширенню інфекції вкрай важливо мити руки і своєчасно лікувати будь-які пошкодження шкіри. Ці заходи можуть значно знизити ризик зараження і зберегти життя багатьох людей.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело