Чи буде бензин та дизель по 80 грн за літр: українцям відкрили правду

Чи буде бензин та дизель по 80 грн за літр: українцям відкрили правду

До яких цін на АЗС слід готуватися українським водіям.

В Україні почали говорити про подорожчання бензину та дизпалива чи не до 80 гривень за літр. Такий стрибок цін пояснюють можливим підвищенням акцизів на пальне.

Директор консалтингової компанії А-95 Сергій Куюн в інтерв’ю “Громадському радіо” розповів, яких насправді цін очікувати українцям.

Інформація про можливий зліт цін до 80 гривень за літр, за словами експерта, не більше, ніж нагнітання обстановки та дезінформація.

“Ми бачимо нагнітання та дезінформацію, про яку ви кажете, ці страшилки про 75-80 гривень за літр, так це ж абсолютно проплачена інформація, яка однаково виходить на кількох Telegram-каналах мільйонниках і коштує кілька тисяч доларів”, – заявив Куюн.

Сергій Куюн підкреслив, що зростання податків по бензину та дизелю становитиме 1,5 та 2 гривні за літр відповідно. Більш серйозним буде підвищення податку для автогазу – близько 5,5 гривні. Втім, це не означає, що таким самим буде подорожчання на АЗС.

Податки – це лише одна складова формування цін на паливо. Головну роль відіграє закупівельна вартість. Якщо вона знижуватиметься, то зростання цін може бути настільки мізерним, що українці цього й не помітять.

Читайте також  “Він попросив не рвати квіти і…”: Сторожа парку по-звірячому вбили посеред білого дня

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело