Roshen: Росія вимагає від компанії сплатити 150 млн рублів податків

Федеральна податкова служба Росії вимагає від дочірнього підприємства корпорації Roshen у російському Липецьку 150 млн рублів за виведені дивіденди. Про це повідомили у прес-службі української компанії.


Про відповідне рішення Федеральна податкова служба повідомила 24 травня, уточнили ВВС Україна в компанії Roshen,
За інформацією Roshen, податкова по Липецькій області провела податкову перевірку ТОВ “Рошен” за 2014-2015 роки і за її результатами вимагає сплати податку на доходи іноземних організацій на 150 млн. рублів (68 млн. гривень).

У Roshen вважають, що рішення Федеральної податкової служби незаконне, оскільки воно суперечить Угоді про уникнення подвійного оподаткування між урядами Росії та України від 8 лютого 1995 року.
“Корпорація Roshen заявляє про те, що дані претензії з боку ФНС РФ є неправомірними та порушують міжнародні зобов’язання РФ відповідно до вищезазначеної Угоди”, – йдеться у повідомленні компанії.
У Roshen твердять, що сплачують податки у відповідності до чинного законодавства. “Дані претензії є спробою стягнути з корпорації Roshen додаткові податки, які були належним чином сплачені до бюджету України”, – додали там.

ТОВ “Рошен” (торговий дім) — дочірнє підприємство корпорації Roshen, яке займалося як реалізацією продукції, виробленої на Липецькій фабриці, так і імпортувало до Росії (до липня 2013 року) продукцію українських фабрик.
З квітня 2017 року діяльність Липецької кондитерської фабрики зупинена
Roshen заявляла, що за 2014-2016 роки корпорація отримала 72 мільйона доларів прибутків від фабрики.
У бюджет України з цих коштів сплатили 125 мільйонів гривень податків.

Читайте також  Кінець війни в Україні - уже восени: відома мольфарка назвала рік - до чого готуватися українцям

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -