ТЦК не мають права цього робити: популярний метод воєнкомів – повністю незаконний

ТЦК не мають права цього робити: популярний метод воєнкомів – повністю незаконний

Дмитро Лубінець висловив свою незгоду з розширенням повноважень ТЦК.

Представник Верховної Ради України з прав людини, Дмитро Лубінець, сказав, що працівники територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки не мають права затримувати громадян України на вулиці.

Вони не можуть використовувати силу, щоб затримувати людей. Це проти закону та порушує права людини. Лубінець підкреслив, що робота цих центрів повинна відбуватися законно та з повагою до прав громадянина.

“А якщо треба проводити так звані рейди, то до складу цієї групи обов’язково повинні бути долучені представники Національної поліції. Саме вони перевіряють документи. Після цього вони надають відомості співробітникам ТЦК для перевірки, чи є такий громадянин України в реєстрі військовозобов’язаних, чи немає”, – додав Дмитро Лубінець.
Дмитро Лубінець висловив свою незгоду з розширенням повноважень територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки (ТЦК), яке було запропоновано у першому варіанті законопроєкту про нові правила мобілізації.

Він вважає, що це може призвести до обмеження прав громадян та порушень. Лубінець каже, що робота ТЦК повинна відбуватися в межах закону і з повагою до прав людини.

Читайте також  Усіх чоловіків попередили: ТЦК почне роздавати штрафи наліво та направо – від 1600 до 3500 грн

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело