Все трапиться сьогодні: українців закликали знайти укриття та не ігнорувати тривоги

Все трапиться сьогодні: українців закликали знайти укриття та не ігнорувати тривоги

Українців попередили про підвищену ракетну небезпеку сьогодні
У Кабміні попередили українців про підвищену загрозу сьогодні, 27 березня – просять не ігнорувати майбутні повітряні тривоги. З відповідною заявою виступив заступник Міністра зі стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко.

“Сьогодні не ігноруємо тривогу”, – написав він. Усі балансоутримувачі та власники укриттів повинні забезпечити цілодобовий та безперешкодний доступ до них. Зважаючи на все, його заява є попередженням про майбутній масований удар рф.

Варто зазначити, що раніше голова об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк попередила про велику кількість ракет підвищеної дальності “Циркону” в окупованому Криму.

Вона зазначила, що зазвичай загроза балістичного озброєння з півдня поширюється на південні та південно-східні регіони, проте застосування окупантами ракет типу “Циркон” це змінює.

“Досвід цієї пори показав, що використання таких ракет як “Циркон” з підвищеною дальністю свідчить про те, що повітряна тривога при застосуванні балістики з півдня проголошуватиметься в Київській області, у північних регіонах. Маємо розуміти, що кілька десятків подібних ракет у ворога є у накопиченні на мілітарі хабі типу Крим. І він може продовжувати час від часу точковий терор з акцентом, зокрема, на столицю”, – заявила Гуменюк.

За даними UA war Infographics, ракета підвищеної дальності “Циркон” до Києва долітає за 6 хвилин, до Вінниці – 5,5 хвилини, у Запоріжжі – 3,3 хв, до Одеси – 2,6 хв. Це середній орієнтовний час, тому що ракета має різну швидкість на різних етапах польоту, а також маневрує у польоті.

Читайте також  Синоптикиня розповіла, якою буде зима в Україні й чи чекати снігу на Новий рік

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело