Загальна мобілізація: хто з призовників може отримати відстрочку у березні

Загальна мобілізація: хто з призовників може отримати відстрочку у березні

В Україні триває військовий стан та загальна мобілізація. В цей же час певні категорії чоловіків можуть отримати відстрочку від мобілізації.

Які категорії можуть отримати відстрочку, визначає закон України “Про військовий обов’язок і військову службу”.

В той же час відстрочка не означає звільнення від військової служби, а лише відкладання виконання військового обов’язку на невизначений термін.

Є п’ять варіантів, як можна отримати відстрочку від мобілізації: за станом здоров’я; за сімейними обставинами; у зв’язку з професійною діяльністю; у зв’язку з навчанням або набуттям наукового ступеня; через бронь.

Відстрочка по догляду за літньою людиною або особою з інвалідністю передбачає, що особа постійно займається доглядом за своїми батьками або батьками свого партнера, які за медичним висновком потребують постійної опіки. В той же час відстрочка від армії, якщо дружина особа з інвалідністю III групи, неможлива.

Мобілізація може бути неприпустима у ситуації, коли людина має важкі деформації опорно-рухового апарату, інфекційні захворювання (на кшталт гепатиту або СНІДу), психічний розлад, хворобу Дауна, шизофренію, або перебуває в стані після операції.

Читайте також  Не з'явилися самі або проігнорували повістку: запам'ятовуйте, яке покарання на вас чекає

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело