“Тарифи на газ для українців з 1 березня будуть такими”: оприлюднено інформацію від Нафтогазу та інших постачальників

“Тарифи на газ для українців з 1 березня будуть такими”: оприлюднено інформацію від Нафтогазу та інших постачальників

Більшість українців одержує газ від Нафтогазу за фіксованим тарифом. Близько 2% побутових споживачів обслуговують інші постачальники. Стало відомо, скільки коштуватиме блакитне паливо з 1 березня.

Як інформує “Today.ua”, в Україні після початку повномасштабної війни запровадили мораторій на підвищення деяких комунальних тарифів, зокрема, на газ. 98% громадян продають його за 7,96 грн/кубометр. Якщо взяти соціальну норму на трьох осіб у квартирі, де газ використовується лише для приготування їжі на плиті, потрібно 9,9 кубометра. Оплата за місяць становитиме 78,8 грн.

Додатково потрібно сплачувати плату за доставку пального – сума варіюється у залежності від регіону.

У березні українці платитимуть за тарифом від 7,7 до 9,9 грн за кубометр. У шести постачальників ціна нижча за 8 грн, а у п’яти – вища. Тарифи, які пропонують компанії, наведені у таблиці.

Як зняти показання газових лічильників

Лічильники на газ бувають механічними та електронними. У механічному показання розділені на дві частини, цифри після коми або виділені з правого боку іншим кольором, не потрібно записувати. Якщо всі цифри мають однаковий колір і нема крапки або коми, слід записувати ціле число.

В електронному приладі замість барабана – екран, але принцип обліку той самий – треба вказувати цифри зліва направо до коми.

В Європі планують відмовитись від російського газу

Міністр енергетики України Герман Галущенко зустрівся із колегою з Італії Гільберто Фратіном.

Чиновники обговорили питання продовження контракту на транзит російського газу до європейських країн через Україну. Раніше Італія імпортувала із РФ близько 40% газу, а після початку повномасштабної війни змінила постачальника. За словами Фратіна, у Європі активно обговорюють, що буде у разі припинення транзиту російського газу через Україну. Деяким країнам буде дуже складно впоратися із ситуацією.

Читайте також  У кожній області тепер діятиме своя ціна на газ. Заява Асоціації газового ринку

“Однак, велика частина Європи до цього точно готова, єврокомісар Кадрі Сімсон підтвердила це”, – запевнив міністр.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело