Мобілізація в Україні: у Верховній Раді хочуть відмовитися від деяких обмежень

Мобілізація в Україні: у Верховній Раді хочуть відмовитися від деяких обмежень

До чого готуватися військовозобов’язаним українцям.

7 лютого Верховна Рада у першому читанні прийняла закон про мобілізацію. Його норми викликають в українців багато питань, адже більшість із них порушують та обмежують права, надані нам Конституцією.

Однак повний текст закону ще недопрацьований, і стало відомо, що у комітети Верховної Ради планують внести ряд зімн у його текст. Зокрема, депутати мають намір відмовитися від блокування рахунків і обов’язкової реєстрації електронного кабінету військовозобов’язаного.

Про це повідомляє видання Forbes.

Зазначається, що електронний кабінет буде використовуватися для визначення військового статусу громадян, зокрема відстрочки або бронювання.

У виданні йдеться про те, щоб головна ідея створення електронного кабінету полягає у тому, щоб спростити процес доведення різних винятків, таких як наявність неповнолітніх дітей або статус опікунства.

За словами його авторів, ідея створення електронного кабінету полягає у тому, щоб мінімізувати адміністративну тяганину та корупційні фактори, забезпечуючи прозорість та доступність інформації.

На данний момент не відомо, коли нардепи планують вдруге розглянути новий закон про мобілізації.

Читайте також  "Погані новини для ухилянтів, з'явився спосіб терміново вручити цим чоловікам повістки": мобілізація застосує покарання

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело