Рано раділи: вже готовий новий закон про мобілізацію — Умеров розповів подробиці

Рано раділи: вже готовий новий закон про мобілізацію — Умеров розповів подробиці


Умеров поділився деталями законопроєкту про мобілізацію
У четвер, 11 січня, стало відомо, що Верховна рада повернула законопроєкт про мобілізацію Кабміну на доопрацювання. Міністр оборони України Рустем Умеров у себе на Facebook-сторінці розповів про нову редакцію.

За його словами, до нового законопроєкт буде внесено всі пропозиції, які представники партій озвучували під час обговорень документа.

Умеров заявив про готовність винести документ на погодження Кабміну вже найближчим часом. Він зазначив, що цей законопроєкт потрібно ухвалити заради оборони нашої держави та кожного воїна, який перебуває на фронті.

Він поділився, що в документі враховано такі питання як ротація військових та надання їм відпустки. Це їм потрібно, щоби відновитися.

Також українські захисники мають право знати, що на них чекає і планувати подальше життя. Тому в законопроєкті пропонується встановити чіткий термін служби з мобілізації.

Міністр оборони зазначив, що над законопроєктом працювала останні пів року робоча група — представники всіх без винятку фракцій, команди Міноборони, Генштабу низки відомств та міністерств.

Після реєстрації документа на сайті Ради ще були обговорення та закриті наради, де представники Міноборони, Генштабу пояснювали необхідність ухвалення тієї чи іншої пропозиції.

Він зазначив, що всі застереження та зауваження були почуті та враховані та будуть у новій редакції законопроєкту внесені.

Умеров назвав справедливим те, що воїнам треба дати час на відпочинок. А звільненим із полону військовослужбовцям варто дати вибір, чи хочуть вони далі служити Батьківщині, чи звільнитися з військової служби.

Якщо звільнений з полону військовий вирішить, що далі служитиме, тоді йому спочатку потрібно дати пару місяців відпочинку.

Читайте також  "Штрафи, повістки прямо в дім, арешти і вилучення майна": Рада підтримала законопроєкт про мобілізацію, цих чоловіків призвуть скоро

Строковиків нарешті треба відпустити додому і міністр вважає, що це буде правильним рішенням. Глава Міноборони назвав критично важливими зараз питання мобілізації, військового обліку, а також проведення ротацій, які гальмуються та політизуються. Умеров наголосив, що це неприпустимо під час великої війни.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело