“Україну на тиждень накриє нестерпний мороз, фантастичний холод вдарить цього числа”: шалений снігопад і дощ пруть в цю область…

“Україну на тиждень накриє нестерпний мороз, фантастичний холод вдарить цього числа”: шалений снігопад і дощ пруть в цю область

Експерти попереджають українців про те, що їх очікує надзвичайне похолодання. Температура подекуди впаде до -23 градусів морозу.

Як інформує “НВ”, холодна арктична повітряна маса пробралась на територію країни і принесла морози, які залишатимуться з нами і надалі, зазначає у коментарі Наталія Птуха, синоптикиня Укргідрометцентру.

Найхолоднішою стане ніч з 8 на 9 січня: на північному сході країни, зокрема на Чернігівщині та Сумщині температурні позначки можуть сягнути 23−25 градусів морозу.

На решті території температура повітря 9−10 січня вночі буде в межах −15…−21, вдень −7…−12 градусів, у південних областях і на Закарпатті у ці дні вночі −6…−13, вдень −1…−7 градусів.

На півдні морози, звісно, не такі інтенсивні, адже над морем більш тепла повітряна маса, пояснює Птуха.

“11-го січня в четвер трошечки морози послабшають, і в нічні годині вже буде −2…−8 градусів, вдень — від -3 і навіть до +2”, — розповідає синоптикиня. — “Змінюватимуться повітряні потоки”.

Та розслаблятися не варто, застерігає вона — мовляв, далі Україну чекає нова хвиля холоду.

“12−13 числа знову очікуємо на зниження температури, не таке вже інтенсивне, як маємо зараз, але морози не відступають”, — прогнозує експертка.

Отже вночі 12 січня — −7…−13, на північному сході до -17 градусів, а 13 січня у східних та північно-східних областях нічна температура сягне −14…−20 градусів. На півдні, південному сході та на Закарпатті −3…−9.

“Бачимо, що зимова морозна погода залишається до кінця тижня”, — резюмує Птуха.

Вітер зараз переважає північний, який несе холодну повітряну масу, а з 9 січня він почне змінюватися на північно-західний та західний помірних швидкостей: 7−12 м/с.

Читайте також  І сонце, і дощ: якою буде погода в Україні на Вербну неділю

“Наприкінці робочого тижня можуть бути пориви до 15−20 м/с”, — зазначила експертка.

Загалом морозна погода переважатиме по всій території України впродовж наступних 10 днів, і поточного тижня тепла точно чекати не варто.

“Можливо, певне підвищення буде вже з середини наступного тижня. Але, знову ж таки, поки що плюсових значень не очікуємо”, — уточнила Птуха.

На тлі такої нинішньої погоди на річках посилено утворюється крига, констатує вона.

З 9 січня на територію України впливатиме поле підвищеного тиску, і це зумовить у найближчі дві доби — 9 та 10 січня — у більшості областей погоду переважно без опадів, лише вночі у південних та південно-східних областях ще можливий сніг. Повернуться опади 11 січня невеликим снігом та мокрим снігом по країні крім півдня та Закарпаття. При цьому на дорогах зберігатиметься ожеледиця практично по всій території України.

А вже 12 січня помірний сніг та дощ буде на крайньому півдні та південному сході країни, тоді як у північних, західних та більшості центральних областей вдень вже буде без істотних опадів. 13-го числа в суботу в більшості західних, північних і місцями ще в центральних областях знову ж таки невеликий сніг, а решта території буде без опадів.

У Києві та Київській області 9−10 січня переважатиме погода без опадів, можливі прояснення. На дорогах ожеледиця. Температурні показники вночі −15…−17 в ніч на 9 січня, а вдень −7…−9. 10 січня вночі −6…−8, вдень −1…−3. 11 січня вночі до -3, вдень близько 0 градусів.

“А потім вже 12-го січня і невеличкий сніжок може бути, та з 12−13 січня знову певне зниження температури в регіоні очікуємо”, — додала синоптикиня. — “12 січня вночі невеликий сніг, вдень без істотних опадів, а 13-го числа вночі без опадів, вдень невеликий сніг”.

Читайте також  Екстрасенс стривожив прогнозом по завершенню війни

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело