Додаткова мобілізація півмільйона українців: Зеленський зробив важливу заяву

Додаткова мобілізація півмільйона українців: Зеленський зробив важливу заяву

Зеленський зробив заяву про мобілізацію
Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 19 грудня, провів підсумкову пресконференцію, в рамках якої відповідав на запитання журналістів. Чимало питань стосувалося мобілізації в Україні. Зокрема, глава держави заїкнувся про мобілізацію півмільйона українців, повідомляє Telegram-канал Українська правда.

Він відповів, що було обговорено необхідність мобілізувати ще 450-500 тис. осіб. Глава держави заявив, що на це потрібно 500 млрд. грн.

Зеленський додав, що він, як президент України та людина, яка багато часу витрачає на те, щоб знайти фінансову підтримку, хотів би почути від прем’єр-міністра та міністра фінансів України розуміння, де взяти на це гроші.

Також згодом глава держави ще додав, що наразі утримання одного військовослужбовця на фронті дорівнює роботі 6 цивільних осіб, які сплачують податки.

Навівши просту арифметику, Зеленський поділився, що якщо додатково призвати ще 500 тисяч осіб, тоді можна зрозуміти, що уряду України потрібно знайти ще десь додатково 3 млн. грн. до тієї суми, що вже є. Тобто, додав глава держави, вже з 1 січня 2024 року потрібно мати уявлення, де взяти таку суму.

Також президент України відповів і на гучне в останні дні питання, чи буде мобілізація жінок. Зеленський однозначно відповів, що не підпише такого законопроєкту.

Що стосується зниження мобілізаційного віку з 27 до 25 років, якщо буде наведено адекватні аргументи про цю необхідність, це може статися.

Варто зазначити, що чиновники готують законопроєкт про внесення змін до процесу мобілізації та щодня з’являються нові деталі, які нардепи хочуть внести до цього документа пропозиції.

Читайте також  У Тернополі помер 30-літній викладач (Фото)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело