“Вибивати двері не будемо”: в Україні вже три дні по-новому видають повістки

“Вибивати двері не будемо”: в Україні вже три дні по-новому видають повістки

В Запоріжжі по-новому вручають повістки.

У Запоріжжі вже три дні поспіль працівники військкоматів разом із представниками “Муніципальної варти” роблять поквартирний обхід військовозобов’язаних, під час якого працівники ТЦК виписують повістки.

Чому в Запоріжжі так посилили мобілізацію та для чого залучили “Муніципальну варту” – подробиці цих обходів у коментарі для ТСН.ua розповів перший заступник міського голови Олександр Власюк.

“Йде війна, а наш прямий обов’язок – допомагати ЗСУ, до яких належать ТЦК, – каже Олександр Власюк. – Є основне завдання – оповіщення тих чоловіків, які повинні з’явитися до ТЦК та звірити там свої дані. Йдеться про чоловіків, які протягом дії воєнного стану з якихось причин не з’явилися до ТЦК”.

До цього він додає, що представники міської ради не мають вручати повістки та залучені для того, щоб можливі словесні конфлікти не перетворювалися в бійки.

“Ми цього й не робимо, не вручаємо повістки. Це – повноваження ТЦК. Наше завдання – охорона громадського порядку. Це не шпигунські ігри, немає на меті комусь вибивати двері. В жодному разі. Все це ми довели до відома керівників ОСББ”.

Те, що працівники “Муніципальної варти” не видавали і не видають повісток – про це на своїй сторінці у Facebook повідомило це комунальне підприємство.

“Ми маємо право лише забезпечувати громадський порядок під час роботи Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки оповіщення військовозобовʼязаних на території міста Запоріжжя”, – уточнили в “Муніципальній варті”.

Що каже адвокат
Адвокат Ростислав Кравець, який неодноразово коментував тему мобілізації, каже, що закон відповідає однозначно на запитання про те, чи мають право представники ТЦК та “Муніципальної варти” заходити до помешкання.

“Ні представники ТЦК, ні представники “Муніципальної варти”, навіть представники поліції не мають права проникати до житла. Це можливо лише в тих випадках, коли потрібно врятувати життя, коли є загроза знищення майна або безпосередньо у них є рішення суду на проникнення до житла. В інших випадках вони не мають права проникати до помешкання, заходити на приватні подвір’я. Якщо таке стається – це незаконне проникнення”, – роз’яснює норми законодавства Ростислав Кравець.

sviti

Recent Posts

Повістки тепер можна вручати цілодобово: несподівана поставнова Кабміну

Повістки тепер можна вручати цілодобово: несподівана поставнова Кабміну Кабінет міністрів України змінив порядок вручення повісток.…

58 хв. ago

Загроза “ядерного апокаліпсиса”: з’явився несподіваний сценарій ракетного удару РФ

Загроза "ядерного апокаліпсиса": з'явився несподіваний сценарій ракетного удару РФ Олексій Гетьман прокоментував ядерний шантаж Кремля.…

3 години ago

Погода дасть жару: якою цього тижня буде погода по всій території України…

Погода дасть жару: якою цього тижня буде погода по всій території України Цього тижня, по…

5 години ago

Без військового квитка більше нікуди: українцям за кордоном припинили видачу документів

Без військового квитка більше нікуди: українцям за кордоном припинили видачу документів Українські військовозобов'язані чоловіки призовного…

7 години ago

Мінімальна пенсія для кожного своя: українцям пояснили, чому вони отримують різні суми

Мінімальна пенсія для кожного своя: українцям пояснили, чому вони отримують різні суми Уряд встановив розмір…

9 години ago

Чи можна відмовитися від отримання повістки: пояснює адвокат

Чи можна відмовитися від отримання повістки: пояснює адвокат Процес вручення повістки завжди фіксується на камеру,…

11 години ago

This website uses cookies.